Vágólapra másolva!
A hétvégén három nagy versenyen is szerepelnek kajak-kenusaink: a maratoni Európa-bajnokságon Gdanskban, a Raab Karcher-kupáért kiírt síkvízi vb-válogatón Szolnokon és a szlalom ifi Eb-n Hohenlimburgban.

"Egy aranyérem a minimum, a többi ráadás" - fogalmazta meg gdanski elvárásait Borsodi Géza maratoni szakágvezető, majd hozzátette: "Persze ennél merészebb vágyaink is lehetnek, hiszen a két évvel ezelőtti győri Eb számunkra kiválóan sikerült: mindhárom páros számban mi vagyunk az Európa-bajnoki címvédők."

A maratoni Eb-n Borsodi az alábbi egységeket indítja.
Férfiak, K-1: Jámbor Attila, Limp Alpár; K-2: Jámbor Attila, Salga István; Botond Balázs, Börcsök Balázs. C-1: Lovászi Attila, Gilányi Zsolt; C-2: Györe Attila, Csabai Edvin; Tokár Krisztián, Sarudi Pál.
Nők, K-1: Csay Renáta, Bendek Linda; K-2: Csay Renáta, Szonda Kornélia; Harkai Orsolya, Giczy Zsuzsanna.

Az egyes számok döntőire szombaton, a páros finálékra vasárnap kerül sor egyaránt 16 órától. Az eredmények nyomon követhetők a verseny honlapján.

Mindeközben pénteken az 1000 és 500 méteres elő és középfutamokkal megkezdődtek a Raab Karcher-kupáért kiírt szolnoki síkvízi válogató (és vidékbajnokság) küzdelmei. A futamok közül kiemelkedő felnőtt válogató verseny 1000 méteres döntői szombaton 9 órakor, az 500, valamint 200 méteres finálék pedig vasárnap 8.30, illetve 14.00 órakor kezdődnek. A részletes programról, rajtlistáról és a legfrissebb eredményekről a Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapja tájékoztat.

A németországi Hohenlimburgban zajló szlalom ifi Eb-n a szakág első magyar bajnoka, Olasz Erika képviseli színeinket.