Vágólapra másolva!
Kedden kezdődik és vasárnapig tart az olaszországi Pesaróban az öttusázók idei legjelentősebb versenye, a világbajnokság, amely ezúttal különös jelentőséggel bír, lévén, hogy a hagyományos egyéni viadal első három helyezettje olimpiai kvótát szerez.

"Nyerni kell, lehetőleg minél többször" - fogalmazta meg tömören az elvárást Pálvölgyi Miklós, a férfiak szövetségi kapitánya. A szakvezető szerint a négy magyar induló jó fizikai és szellemi állapotban van, így egyéniben bármelyikük felállhat a dobogóra. "Balogh Gábor, Horváth Viktor és Fülep Sándor ezt világversenyen, illetve Európa-bajnokságon már megtette, Kállai Ákos pedig idén két Világkupán szerzett érmet. Balog szerencsére felépült térdsérüléséből. Az idény elején 20-25 másodperccel futott önmaga legjobbjánál gyengébben, ebből biztosan lefaragott valamennyit. Kilencven százalék, hogy tudta pótolni a lemaradását" - nyilatkozta a kapitány.

"Van három esélyes versenyzőnk, akik ráadásul együtt váltót és csapatot is alkotnak. Remélem, hogy egy jó váltó-szerepléssel megalapozzák a további sikereket, önbizalmat szereznek, és a végén esetleg összejön egy kvóta is" - mondta Kulcsár Antal, a női válogatott kapitánya. A szakvezető szerint a felkészülés rendben ment, mindenki egészséges.

A tavalyi, San Franciscó-i világbajnokság a nőknek sikerült jobban, egyéniben ugyanis kettős magyar győzelem született, s a csapatversenyben is Simóka Bea és társai nyertek. Váltóban bronzérem jutott a magyaroknak. A férfiak jól kezdték szereplésüket, a döntőbe egyedül jutottak be teljes csapattal, ezzel a győzelmet, már a selejtezőben kiharcolták. A fináléban viszont - talán éppen a korai siker miatt - kevésbé összeszedetten versenyeztek, és csupán a középmezőnyben zártak egyéniben. A váltó a hatodik helyet szerezte meg.