Vágólapra másolva!
Hetedik helyen végzett 100 méteres hátúszásban Cseh László a barcelonai úszó-világbajnokságon, a számot az amerikai Peirsol világbajnoki rekorddal nyerte. A középdöntőkben érdekelt magyarok közül Flaskay Mihály az ötödik idővel került az 50 méteres mellúszás szerdai fináléjába, Güttler Károly a kilencedik időt úszta, s egy századmásodperccel lemaradt a döntőről.

Délelőtti idejétől ugyan elmaradt, így is az 50 m férfi mell szerda esti döntőjébe úszta magát Flaskay Mihály, aki az első középdöntős futamban a harmadikként csapott a célba 28.03 másodperccel. Mivel a másik futamban csupán két jobb eredmény született az övénél, összesítésben ötödikként fejezte be kedd esti szereplését az egriek kitűnősége. A középdöntő másik magyar résztvevője, Güttler Károly - kettővel Flaskay mögött - 28.13 mp alatt, a délelőttinél 21 századdal gyorsabban teljesítette a távot, s az ötödik helyen érkezett be.

A még finálét érő nyolcadik hely tulajdonosa 28.12-t úszott, így balszerencséjére a Bp. Spartacus elnyűhetetlen klasszisa egyetlen századdal "adós" maradt, összesítésben a kilencedik lett, s nem lehet ott a szerdai döntőben. Az első a brit James Gibson lett, időeredménye (27.46 mp) új brit és világbajnoki csúcs.

Az úszódöntők előtt érkezett a nap sportdiplomáciai híre, amely szerint az AIPS-nek, a sportújságírók világszövetségének úszószekciója új felügyelőbizottsági elnököt választott Ágh Norbert személyében. A fiatal szakember úszóként számos világversenyen szerepelt, többször nyert magyar, egyesült államokbeli ösztöndíjasként pedig amerikai úszóbajnoki címet.

Flaskay mellett a nap másik magyar hőse Cseh László lett, miután a Bp. Spartacus ifjú titánja a 100 m férfi hátúszás döntőjében úgy lett hetedik, hogy 54.95 másodperccel beállította az országos rekordot, amelyet Horváth Péter a tavalyi berlini Európa-bajnokságon úszott. A nyolcas mezőny legfiatalabb tagja a végét jól bírta, s tartva a lépést a derékhaddal, hetedikként csapott célba.

Eredmény, férfiak
100 m hát:
1. Aaron Peirsol (Egyesült Államok) 53.61 másodperc
2. Arkagyij Vjacsanyin (Oroszország) 53.92 - Európa-csúcs (régi: 54.42, Stev Theloke (Németország), 2002.07.30. Berlin)
3. Mathew Welsh (Ausztrália) 53.92
4. Steffen Driesen (Németország) 54.17
5. Markus Rogan (Ausztria) 54.53
6. Morita Tomomi (Japán) 54.86
7. Cseh László (Magyarország) 54.95
8. Keng Liat Alex Lim (Malajzia) 55.18

Szerdán, az úszók negyedik vb-napjának délelőttjén, a selejtezőkben négy magyarnak lesz dolga: Zubor Attila 100 m gyorson, Risztov Éva 200 m pillangón, Bodor Richárd és Gyurta Dániel pedig 200 m mellen indul.