Vágólapra másolva!
A szerda esti világbajnoki úszóprogram első fináléjában, 50 m férfi mellen harmadik lett Flaskay Mihály, a tavalyi berlini Európa-bajnokság ezüstérmese, aki most 27.79 másodperc alatt teljesítette a távot. Övé a barcelonai vb második magyar érme, az elsőt Risztov Éva nyerte 400 m gyorson.

Két, magyarok nélküli középdöntőt követően az egy uszodahossznyi mellúszás döntőjének mezőnyét ismertetve a 2-es pálya "résztulajdonosaként" mutatták be Flaskay Mihályt, akitől sokat várt a magyar tábor, így azt is, hogy ne elégedjék meg a nyolc közé jutás tényével, hanem próbáljon meg minél közelebb kerülni a győzteshez, a dobogóhoz.

Nyilvánvalóan a Los Angelesben tanuló egri úszónak is ez volt a vágya, amelynek beteljesüléséhez 27.51 másodperces országos csúcsa közelében kellett teljesítenie. A 2000-es junior Európa-bajnok kedd délelőtt, az előfutamban 27.84-et repesztett - az aktuális világranglistán ez a negyedik legjobb időnek felel meg -, délután viszont egy tizeddel 28 másodpercen kívülre került, ami viszont nem tűnt biztató jelnek.

Flaskay szerencsére minden kételyre rácáfolt, s remek erőbeosztással harmadikként csapott a célba 27.79-es idővel, amivel ugyan elmaradt magyar rekordjától, de ezt ezúttal senki sem bánta, hiszen produkciója így is világbajnoki bronzot ért.

"Éremben reménykedtem, s úgy gondoltam, hogy ha jobbat úszok a hazai csúcsomnál, akkor meg is lesz. Az időm ehhez képest gyengébb lett, meg is lepődtem ezen, de különösebben nem bánt a dolog, hiszen a világbajnoki bronz az enyém" - nyilatkozta boldogan a 21 esztendős, újdonsült vb-harmadik.

Eredmény
50 m férfi mell
1. James Gibson (Nagy-Britannia) 27.56 mp
2. Oleg Liszogor (Ukrajna) 27.74
3. Flaskay Mihály 27.79
4. Mark Warnecke (Németország) 27.87
5. Darren Mew (Nagy-Britannia) 27.92
6. Alessandro Terrin (Olaszország) 27.98
7. Emil Tahirovic (Szlovénia) 28.17
Mladen Tepavcevic (Szerbia-Montenegró) diszkvalifikálva