Vágólapra másolva!
A Magyar Atlétikai Szövetség elnöksége szerdai ülésén 18 versenyző részvételét jóváhagyta az augusztus 23. és 31. közötti párizsi világbajnokságra. A kalapácsvetésben olimpiai bajnok Kiss Balázs sérülés, a magasugrásban Eb-második helyezett Győrffy Dóra formahanyatlás miatt nem indul a vb-n. A magyar válogatott összetétele vasárnapig még bővülhet.

A már biztos utazók névsora, férfiak: Dobos Gábor (100 m, A szint), Pauer Géza (200 m, B), Szeglet Zsolt (400 m, B), Tóth János (50 km gyaloglás, B), Zsivoczky Attila (tízpróba, B), Fazekas Róbert, Kővágó Zoltán, Máté Gábor (diszkoszvetés, egyaránt A-szint), Annus Adrián, Botfa Péter (kalapácsvetés, egyaránt A-szint), Horváth Gergely (gerelyhajítás, B); nők: Varga Judit (800 m, A; 1500 m, A), Kálovics Anikó (10 000 m, B), Staicu Szimóna (maratoni, A), Szabó Zsuzsa (rúdugrás, B), Vaszi Tünde (távolugrás, A - tavalyi eredménye alapján), Divós Katalin (kalapácsvetés, B), Szabó Nikolett (gerelyhajítás, B).

Az 1996-os atlantai olimpiai bajnok Kiss Balázs (kalapácsvetés) és az elmúlt évi bécsi fedett pályás Eb-n második helyen végzett Győrffy Dóra (magasugrás) a nevezési szintet ugyan teljesítette, de előbbi sérülés, utóbbi formahanyatlás miatt lemondta a részvételt. Az ínhüvelygyulladásal bajlódó Kiss Balázs idén már nem indul versenyen, s felkészülését annak rendeli alá, hogy jövőre ott lehessen az athéni olimpián. Győrffy Dóra a vb helyett az Universiadén indul.

Rábold Gusztáv, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke elmondta, hogy a vb-csapat vasárnap még bővülhet: "Amennyiben a vasárnapi berlini Golden League-versenyen a férfi 4x100-as váltónk 39 másodperc körüli időt ér el, akkor benevezzük a vb-re. S Németh Rolandnak 100-on is van esélye. De vasárnap még érdemes lesz figyelni a szombathelyi MAL-kupára is, hiszen ott is lehet teljesíteni a vb-szintet."

Fábik Tibor