Társoldalunk:

Gál olimpikon lesz, Csollány visszavonul

Befejezi eredményekben gazdag pályafutását Csollány Szilveszter, miután eldőlt, hogy nem vehet részt a jövő évi athéni ötkarikás játékokon. A magyar csapat az anaheimi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a várakozástól messze elmaradva csak a 21. helyen végzett, s így kizárólag az egyéni összetettben induló Gál Róbert szerzett indulási jogot, még pedig saját maga számára.

"Azt hiszem, célba értem. Nem versenyezhetek Athénban, a 2008-as pekingi olimpia pedig túl távol van" - mondta a 33 éves klasszis, a "Gyűrű ura", aki tornász karrierje során mindent megnyert ezen a szeren. Egyebek között a 2000-es sydneyi olimpián, a tavalyi debreceni vb-n és az 1998-as szentpétervári Eb-n nem talált legyőzőre. Ezen kívül Világkupa-sikerek és világversenyeken elért számos más érem van gyűjteményében.

Csollány az anaheimi vb-n már nem szerepelt, mert az ötkarikás csapatselejtezőben olyan tornászok kaptak bizalmat, akik négy-öt szeren gyakorlatképesek.

"Persze, nem tudom, mit hoz a jövő, még az is lehet, hogy egyszer csak megjelenek az edzőteremben, és újra belevetem magam a munkába" - tette hozzá. Barátja, a jelenleg Las Vegasban élő, nyújtón 1994-ben vb-második, 1993-ban vb-harmadik, az 1992-es eb-n korláton első, lólengésben második, ugrásban harmadik Supola Zoltán ígérte, még
hétfőn átutazik Anaheimbe, és egy jót beszélgetnek.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK