Vágólapra másolva!
A selejtező 2. fordulójába jutott Kuti Kis Rita és Kapros Anikó az amerikai nyílt teniszbajnokságon, amelynek 128-as főtábláján hétfőn kezdődnek meg a küzdelmek. Előbbi versenyző a szlovák Zuzana Kucovát győzte le magabiztosan, utóbbi az amerikai Jamea Jackson ellen diadalmaskodott.

Rita a következő körben a 15. helyen kiemelt, paraguayi Rossana Neffa-De Los Riosszal találkozik. Kuti Kis után a 21. helyen kiemelt Kapros Anikó is továbblépett, miután fölényesen nyert az amerikai Jamea Jackson ellen, s a következő körben a Kaia Kanepi (észt)-Wynne Prakusya (indonéz) párharc győztesével találkozik.

A US Open kvalifikációjából még Marosi Katalin, Gubacsi Zsófia és Nagy Kyra próbál bekerülni az elitmezőnybe, ehhez három győzelmet kell aratni.

US Open, női egyes, selejtező, 1. forduló:
Kuti Kis Rita - Zuzana Kucova (szlovák) 6:4, 6:2
Kapros Anikó (21.) - Jamea Jackson (amerikai) 6:1, 6:1

Leander Paes, a világ egyik legjobb páros teniszezője betegség miatt nem indul a hétfőn kezdődő US Openen, így a sportág nagyasszonyának, Martina Navratilovának új partnert kell keresnie, ha részt akar venni a viadalon. Az indiai játékost a közelmúltban állandó fejfájás gyötörte, ezért Orlandóban kivizsgáltatta magát. Az orvosok az első leletek alapján daganatos megbetegedésre gyanakodnak, de a pontos eredmények csak a hét végére lesznek meg.

A 30 éves klasszis az idén Navratilova oldalán az Australian Openen és Wimbledonban is megnyerte a vegyespárosok küzdelmét.