Vágólapra másolva!
Gál Róbert a hetedik helyen végzett talajon az anaheimi tornász-világbajnokságon. Az aranyérmen az összetettben is diadalmaskodó amerikai Paul Hamm, valamint a 2001-es genti vb-n első bolgár Jordan Jovcsev osztozott.

A brazil Diego Hypolito és a malajziai Ng Shu Wai hozta, amit tud, viszont a szer olimpiai bajnoka, a lett Igors Vihrovs picit rontott (végül hatodik lett). A kanadai Kyle Shewfelt azonban 9,737-jével feladta a leckét az utána jövőknek. A román Marian Dragulescu 9,662-t kapott, így nem védhette meg tavaly Debrecenben szerzett aranyérmét.

Ezt követően viszont a nagy kedvenc Paul Hamm jött, és ugyanúgy lélegzetelállító produkcióval rukkolt elő, mint Jovcsev, s a pontozók holtversenyt hoztak ki kettőjük között. A sort Gál Róbert zárta. Az athéni olimpiai kvótás az egyik elemet azonban nem nyújtott lábbal végezte, s ezt azt jelentette, hogy csak Ng-t előzte meg, de így is pályafutása legjobb eredményét érte el.

"Felemásak az érzéseim" - mondta a verseny után Gál. "Igaz, hogy pályafutásom legjobb eredményét értem el ezzel a hetedik hellyel, azonban voltak rontásaim, így akár egy tizedponttal is többet kaphattam volna. Az más kérdés, hogy ezzel sem léptem volna előrébb. Örülök, hogy talajon döntős voltam, de bízom abban, az ugrás fináléjában jobban szerepelek majd."

Szerenkénti döntők:
férfiak, talaj, világbajnok:
Paul Hamm (Egyesült Államok) és Jordan Jovcsev (Bulgária) 9,762-9,762 pont
3. Kyle Shewfelt (Kanada) 9,737
4. Diego Hypolito (Brazília) és Marian Dragulescu (Románia) 9,662-9,662
6. Igors Vihrovs (Lettország) 9,612
7. Gál Róbert (Magyarország) 9,487
8. Ng Shu Wai (Malajzia) 9,475

Gál Róbertre még egy feladat vár Anaheimben: a magyar idő szerint hétfőn 1:40 órakor kezdődő ugrásfináléban kell szerepelnie.