Vágólapra másolva!
Két magyar érem is született a koreai Teguban zajló 22. Universiade legutóbbi versenynapján: női 100 m-es síkfutásban Szabó Enikő ezüst-, míg a cselgáncsozó Rajcsányi Gergő bronzérmet szerzett.

A szolnokiak vágtázója az elődöntőből biztosan, futamgyőztesként jutott a fináléba, ahol csak a kínai Csin Vang-ping tudta megelőzni. Szabó 11.61 mp-cel ért célba.

A dzsúdósok 90 kg-os kategóriájában szereplő Rajcsányi szinte egész nap imponálóan versenyzett: az első fordulóban a kínai Vu Kangot ipponnal verte, majd a második körben hasonló módon kikapott, a későbbi győztes, japán Hirosi Izumitól. A vigaszágon azután mindkét ellenfelét, előbb az üzbég Gyurajevet, majd a görög Pfeilt is ipponnal győzte le. A bronzmeccsen a szlovák Anton Minarikkal mérkőzött, s két kokával nyert. A 81 kg-os kategóriában Németh Tamás volt érdekelt, de helyezetlenül zárt.

Az úszó Bodor Richárd ötödik lett férfi 100 m-es mellúszásban. A magyar versenyző az egyes pályát kapta a fináléban, ahol a fordulónál még az utolsó volt a mezőnyben, de a jól sikerült finisnek köszönhetően három ellenfelét is maga mögé utasította. Bodor 1:02.11 percet úszott.

Ugyanebben a számban állt rajthoz Flaskay Mihály is, de ő csak a B döntőbe fért be. Ott 1:02.68-cal végül a második, míg összetettben a 10. helyet szerezte meg. Kerékjártó Tamást 200 m vegyesen az előfutam után kizárták, a 400 m gyorson induló Kiss Annamária pedig kiesett.

A női 100 m-es síkfutás mellett kalapácsvetésben is volt magyar atléta a döntőben, Tudja Julianna személyében, aki 57,55 m-es produkcióval kilencedik lett. A férfiak klasszikus sprintszámában érdekelt Németh Gergely nagyon közel volt a fináléhoz, de az elődöntőben 10.71 mp-cel végül csak az ötödik lett. Csesznegi Dávid 400 m-en döntőbe jutott, csakúgy mint a hármasugró Ajkler Zita és az 1500-as Tóth Lívia.

Vívásban a férfi párbajtőrözőknek rendeztek versenyt, a magyarok számára kevés sikerrel. A legtovább a háromszoros egyéni Európa-bajnok Boczkó Gábor jutott, de a legjobb nyolc közé már ő sem került be. Említést érdemel a fiatal Horvát Árpád is, aki a 64-es főtábla második körében a későbbi győztes francia Jean-Michel Lucenay-től kapott ki, mindössze két tussal.

A magyar nőikosárlabda-csapat kikapott Japántól az Universiade középdöntőjében. A magyarok szerdán Finnországgal mérkőznek.

Eredmény az 9-16. helyért:
Japán - Magyarország 68-67 (18-12, 13-14, 16-23, 21-18)