Társoldalunk:

Veszélybe került az amerikai váltó sikere

A botrányhős Jon Drummond mellett nem indul a 4x100-as amerikai váltóban a 100 m-en világcsúcstartó Tim Montgomery, aki szerény teljesítménye (ötödik helyezése) miatt hazautazott a párizsi atlétikai világbajnokságról. Közben a Los Angeles Times botrányt kavart, mikor megszellőztette: a 400-as világbajnok Jerome Young négy éve doppingolt, de nem kapott eltiltást.

Tim Montgomery - és felesége, a háromszoros olimpiai bajnok Marion Jones - azért repült vissza az észak-karolinai Raleigh-be, mert a sprintkirály hétfőn óriási csalódást keltve csak ötödikként ért célba a legrövidebb futószámban.

Az Egyesült Államok csapata így harmadik ászát vesztette el a 100 m középdöntőjében megsérült, háromszoros világbajnok Maurice Greene és a hibás rajtja miatt kizárt, a vb-ről is diszkvalifikált Jon Drummond mellett.

Utóbbi vasárnap okozott botrányt a férfi 100 m középdöntőjében: miután piros lapot kapott, hosszú ideig nem volt hajlandó elhagyni a pályát. Kedden arról tájékoztatta az amerikai és a nemzetközi szövetséget (IAAF), hogy visszalép a világbajnokságtól, és idén már több versenyen nem indul. Ezzel voltaképpen elébe ment kizárásának, melyet az IAAF később jóváhagyott.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK