Társoldalunk:

Vaszi és Szabó döntős az atlétikai vébén

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) tanácsa csütörtökön, a párizsi világbajnokságon olyan döntést hozott, amely révén remélhetőleg nem ismétlődik meg a 100 méteres férfi síkfutás középdöntőjét beárnyékoló botrány, amikor a kizárt Jon Drummond nem volt hajlandó levonulni a pályáról.

A tanácsülésen úgy határoztak, hogy a jövőben a kiugrás miatt diszkvalifikált versenyző rajtgépét azonnal eltávolítják, és az eredményjelzőre a kizárás tényét közvetlenül az eset után ki kell írni, hogy a nézők is tisztába legyenek a történtekkel. "Ezek gyakorlati intézkedések, amelyeket azonnal bevezetünk" - mondta Gyulai István főtitkár.

Drummond és a jamaicai Asafa Powell vasárnap együtt kaptak piros lapot, mert mindketten kiugrottak. Az amerikai sztár nem értett egyet a döntéssel, lefeküdt a pályára, nem engedte elrajtolni a futamot, így csaknem 50 percet csúszott a program. A 34 éves sprinter kedden tájékoztatta hazája szövetségét és az IAAF-et, hogy visszalép a világbajnokságtól, és idén már több versenyen nem indul.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK