Társoldalunk:

A Haller, Pető páros is evezhet az olimpián

A könnyűsúlyú kétpárban versenyző Varga Tamás, Hirling Zsolt duó csütörtöki kvótaszerzése után a milánói világbajnokság pénteki versenynapján további két olimpiai helyet szerzett a magyar csapat. A kétszeres vb-aranyérmes, ezúttal azonban - a sorozatos sérülésekből adódóan gyengébb forma miatt - csak B finálés Haller Ákos, Pető Tibor kétpár magabiztosan nyerte futamát, így összesítésben a 7. helyen végzett, s ez athéni részvételt jelent.

A nők hasonló számában a Verőci Lídia, Székely Viktória duó nem tudta kiharcolni az ötkarikás szereplés jogát, mert a "kisdöntőben" csupán negyedikként, összesítésben tizedikként zárt. A harmadik kvótát a Remsei Mónika, Stift Edit könnyűsúlyú kétpár harcolta ki, miután a B döntőben rendkívül izgalmas csatát követően a még éppen kvalifikációt jelentő harmadik helyen végzett, ez összesítésben a 9. pozíciót jelentette. 

A Vajas Balázs, Kokas Gergely, Kónya Gábor, Bencsik Gábor összeállítású négypárevezős a 19. helyen végzett, miután megnyerte a mindössze két egységet felvonultató D döntőt.

A vb utolsó két napján 12-12 A finálét rendeznek, a magyarok képviseletében szombaton Dénes Csaba (könnyűsúlyú egypár, 10.15 ó), vasárnap pedig a Pető Tímea, Pető Mercédesz duó (könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes, 9.45 ó) és a Varga Tamás, Hirling Zsolt kettős (könnyűsúlyú kétpár, 11 ó) száll vízre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK