Vágólapra másolva!
A magyar csapat az 1-8. helyezéseket figyelembe véve 17, az olimpiai 1-6. pozíciók alapján pedig 11 pontot gyűjtött a párizsi atlétikai világbajnokságon, azaz teljesítette az előzetes célkitűzést. A mérleg mégis felemás: döntőbe csak négy, a nyolc közé három versenyző jutott a 21 tagú válogatottból. Az nap versenyének a férfi 5000 méter számított a vébé zárónapján, ahol a mindössze 18 éves kenyai Eliud Kipchoge diadalmaskodott.

"A diszkoszvető Fazekas Róbertet és a kalapácsvető Annus Adriánt nemcsak az ezüstérem miatt illeti dicséret, hanem versenyzői erényeik miatt is, hiszen a távolugró Vaszi Tündéhez hasonlóan, aki hatodik lett, nagy küzdelemben értek el kiváló eredményt" - értékelt Mérei László szakmai igazgató. "Ugyanakkor tény, hogy a csapat 60 százaléka várakozás alatt szerepelt."

Nemzetközi összehasonlításban azonban a magyaroknak nincs szégyenkezni valójuk, hiszen mind az éremtáblán, mind a pontrangsorban az első 30 között találhatók, azaz a 202 országot számláló mezőny első negyedében.

"Ez biztató az olimpia szempontjából, szerintem ott jobban szerepel majd a csapat, mint itt a vb-n" - vélekedett Mérei.