Társoldalunk:

Eb-ezüstérmet nyertek férfi öttusázóink

Ezüstérmet szerzett a Balogh Gábor, Kállai Ákos, Horváth Viktor összeállítású csapat a csehországi Ustí nad Labemben zajló öttusa Európa-bajnokság hagyományos versenyében vasárnap. Az első helyen az oroszok, a harmadikon a csehek végeztek. Füri Csilla negyedik helyével olimpiai kvótát szerzett.

Egyéniben a magyarok közül Balogh szerepelt a legjobban, de a dobogóra ő sem tudott felállni, hatodik lett, így nem szerzett olimpiai kvótát. Győzött a litván Edvinas Krungolcas, megelőzve az olasz Andrea Valentinit és a fehérorosz Dmitrij Meliahot. Kállai a tizenhatodik, Horváth a huszadik, az egyéni induló Fülep Sándor pedig a huszonkettedik helyen végzett.

A sikeres egyéni szereplés azon úszott el, hogy egyik versenyző sem volt képes egyenletes teljesítményt nyújtani. Balogh például szokatlanul rosszul lőtt. Igaz, még ezzel együtt is dobogós helyen végezhetett volna, ha a lovaglásban 1200 pont körüli eredményt ér el, amire meg is volt az esélye, a lova ugyanis a jobbak közé tartozott. Így viszont a futásnak hatodikként vághatott neki, ahonnan - az időhátrányát, illetve az ellenfelek képességét figyelembe véve - nem is kerülhetett előrébb.

Kállai az első két technikai számban jó teljesítményt nyújtott, majd az úszásban a várakozásoknak megfelelően a mezőny hátsó részében végzett, de összeszedettebb lovaglással ő is jelentősen előrébb fejezhette volna be a versenyt. Horváth rosszul vívott és lovagolt, Fülep pedig még gyengébben vívott és nem lovagolt jól.

A csapat a futás előtt az élen állt, a 3000 méter során azonban az oroszok nagy küzdelemben ledolgozták a 19 másodperces hátrányukat, és - ha kis különbséggel, mindössze 20 ponttal is, de - az élre kerültek.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK