Vágólapra másolva!
Aranyérmet szerzett a Kállai Ákos, Horváth Viktor, Fülep Sándor összeállítású csapat a csehországi Ustí nad Labemben rendezett öttusa Európa-bajnokság váltóversenyében.

A magyar trió (274 kör, 1192 pont) a lövészetet a harmadik helyen zárta, majd a vívásban (69 győzelem/57 vereség, 848 pont), a 3x100 méteres úszásban (2:55.10 p, 1240), a lovaglásban (1120 pont) és a 3x1500 méteres futásban (13:16.14 p, 1176 pont) egyformán ötödik lett. Összetettben a második és a harmadik szám után harmadik, a negyediket követően második volt, a célba pedig jelentős előnnyel elsőként ért be.

A futás során előbb Horváth dolgozott le a 15 mp-es hátrányból 13-at a fehérorosz Biszovval szemben, majd Fülep vert ugyanennyit Meliahra, végül Kállai őrizte sikeresen az előnyt Dovgál ellenében. Az érmek és a helyezések sorsa rendkívül izgalmas versenyben dőlt el.

A csapatban ezúttal nem szerepelt Balogh Gábor, aki eldönthette, indul-e. A Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitánnyal történt megegyezés értelmében azonban rendelkezésre kellett állnia, vagyis ha a hagyományos versenyben bárki megsérül, beugrott volna a helyére.

Kállai Ákos: "Nagy élmény volt elsőként a célba érni. Világversenyen még soha nem futottam harmadikként a váltóban. A táv közben nem éreztem igazán jól magam, a vége viszont fantasztikus volt."

Horváth Viktor: "Régen szerepeltem ilyen jó versenyben, még a végén is izgulni kellett. A futás előtt egyáltalán nem voltam biztos abban, hogy nyerünk. Úgy gondoltam, hogy az első négy hely bármelyikén végezhetünk. Így persze nagyon jólesett a győzelem."

Fülep Sándor: "Ez a csapat ebben az összeállításban három világversenyen indult, és valamennyit megnyerte. A mostani volt a legnehezebb."

Eredmények, férfi váltó, Európa-bajnokság:
1. Magyarország (Kállai Ákos, Horváth Viktor, Fülep Sándor) 5576 pont
2. Fehéroroszország (Alekszandr Biszov, Pavel Dovgal, Dmitrij Meliah) 5548
3. Svédország (Erik Johansson, Anders Marcusson, Michael Brandt) 5528
4. Oroszország 5520
5. Franciaország 5508
6. Ukrajna 5436.