Vágólapra másolva!
A Krasznojarszkban zajló orosz sakkbajnokság ötödik fordulójában az éllovasok közül csak Morozevics tudott nyerni, s félpontos előnnyel vezeti a 79 fős mezőnyt. Szvidler nyerőesélyes állást rontott remire, s félpontos hátránnyal játssza Morozeviccsel a 6. forduló rangadóját. Malahov 99 lépésben nyert, az exvilágbajnok Halifman is kapaszkodik, a világranglista hatodik Griscsuk javított, de még mindig nagy a hátránya.

A vasárnapi szabadnap után folytatódott a pontvadászat az 56. orosz sakkbajnokságon. Élénkült a küzdelem, az élcsoportban jóval több parti dőlt el, mint korábban. Felhőtlenül boldogan állhatott fel a sakkasztaltól Morozevics, aki a két évvel korábbi bajnokot, Motylevet győzte le nagy csatában.

Joggal bosszankodhatott a háromszoros bajnok Szvidler, már a zsebében érezhette a negyedik győzelmét, de gyalogelőnyének érvényesítése közepette hibázott. Alaposan megszenvedett a nyerésért Malahov, a különböző színű futós végjátékban 99 lépésre volt szüksége a fontos pont kiharcolásához.

Érvényesítette a papírformát Halifman és Zvjagincev, meglepetés Tregubov és Dolmatov veresége. Győzött a világranglista hatodik Griscsuk, de hátránya még mindig jelentős.