Vágólapra másolva!
Az olasz Alessandro Petacchi folytatja fantasztikus szereplését a háromhetes országúti kerékpáros körversenyeken: ezúttal a Vuelta a Espana ötödik szakaszán győzött. Összetettben továbbra is a spanyol Isidro Nozal áll az élen.

A Fassa Bortolo kiváló sprintere a Giro d, Italián hatszor, míg a Tour de France-on négyszer, a spanyolországi viadalon pedig már másodszor diadalmaskodott. Eddig csak Petacchi honfitársa, Pierino Baffi tudott ugyanabban az évben - 1958-ban - mindhárom nagy körversenyen legalább egy szakaszt nyerni.

A szakaszon történt egy sajnálatos baleset is: állkapocs- és kulcscsonttörést, illetve zúzódásokat szenvedett az olasz Alessandro Cortinovis, amikor a befutó előtt nem sokkal bukott. A Lampre kerekese egy kilométerrel a cél előtt esett el, miután nekiment egy rosszul kihelyezett vagy a szurkolók által eltolt védőkorlátnak. A 25 éves versenyzőre műtét vár.

Eredmények
5. szakasz, Soria-Zaragoza, 165 km:
1. Petacchi (olasz, Fassa Bortolo) 3:19:26 ó
2. Edo (spanyol, Milaneza) azonos idővel
3. Dean (új-zélandi, CSC) 2 mp. hátrány

Az összetettben:
1. Nozal (spanyol, ONCE) 14:11:03 ó
2. D. Etxebarría (spanyol, Euskaltel) 50 mp. hátrány
3. Rodríguez (spanyol, ONCE) azonos idővel

Csütörtökön 40 km-es egyéni időfutam vár a mezőnyre Zaragozában, így az összetett élcsoportja várhatóan teljesen átrendeződik.