Társoldalunk:

Magyar éremeső a kajak-kenu vb-n

A papírformát igazolva minden magyar induló továbbjutott a 200 m-es előfutamokból a gainesville-i kajak-kenu világbajnokságon, az egységek egy része a magyar idő szerint 22:30 órakor kezdődő középfutamba került, de akadt olyan is, amely egyből a vasárnapi döntőbe kvalifikálta magát.

Utóbbiak közé tartozik a Kovács Katalin, Szabó Szilvia, Viski Erzsébet, Bóta Kinga kajak négyes, amely csak részben címvédő, hiszen tavaly Sevillában mindössze Szabó és Bóta volt tagja az aranyérmes kvartettnek. A győzelemre ezúttal is esélyes ez a csapat, amely ezt bizonyítva futamelsőként egyből helyet szerzett magának a fináléban. Szintén egyenes ágon jutott a legjobbak mezőnyébe Paksy Tímea (k-1, 1. hely), a Paksy, Patyi Melinda páros (k-2, 2.) és a Kadler Viktor, Beé István, Babella Balázs, Molnár Péter kajakos kvartett (1. hely).

Egyformán második lett Babella (k-1) és Malomsoki Sándor (c-1), ők a középfutamban folytathatják. A férfi kajak egyesek előcsatározásainak volt még egy magyar résztvevője, ő azonban ezúttal már Ausztrália színeiben indult: a hétszeres világbajnok Fehérvári Vince - aki tavaly ősszel költözött át a tengerentúlra - második lett az előfutamban, így ő is a középfutamba került.

A kenu ketteseknél Malomsokinak és Vasali Lászlónak csak a futamgyőzelem lett volna elég a döntőhöz, ők azonban negyedikként értek célba, így szombaton még egy akadályon túl kell jutniuk. Ugyanez érvényes a másodikként végző Kadler, Beé  duóra (k-2).      

A Malomoki, Vasali, Kozmann György, Kolonics György kenu négyesnek nem kellett vízre szállnia, ebben a számban ugyanis az alacsony létszám miatt csak döntőt rendeznek.

A 200 m nem szerepel az olimpiai műsorban.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK