Vágólapra másolva!
A magyar válogatott négy arany- és egy-egy ezüst, valamint bronzérmet szerzett az egyesült államokbeli Gainesville-ben zajló olimpiai kajak-kenu világbajnokság 1000 m-es döntői során.

Az aranygyűjtést a nap első fináléjában a Dékány Kinga, Fazekas Krisztina, Rasztótzky Eszter, Janics Natasa összeállítású kajakos kvartett kezdte, amely magabiztosan nyerte versenyét. Ezután következett Kovács Katalin, aki címvédőhöz méltóan esélyt sem hagyott ellenfeleinek, és újabb arannyal gyarapította medálgyűjteményét. A hölgyeknél mindhárom elsőséget a magyarok szerezték meg, ugyanis kellemes meglepetésre, óriási csata után a Paksy Tímea, Benedek Dalma duó nyerte a kajak kettesek viadalát.

A férfiaknál a Hüttner Csaba, Joób Márton, Pulai Imre, Novák Ferenc összeállítású kenu négyes hasonlóan nagy küzdelemben utasította maga mögé a mezőnyt, és lett világbajnok.

A Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos, Kökény Roland, Veréb Krisztián összeállítású kajak négyes második, míg a Kozmann György, Kolonics György kenu páros a harmadik helyen végzett. Ezzel mindkét egység olimpiai kvótát szerzett Magyarországnak.

A kenu egyesek között induló Fürdök Gábor és a Bártfai Krisztián, Bauer Márton kajak páros egyformán a kilencedik lett, míg Benkő Zoltán k-1-ben a tizenkettedik helyen végzett, ezekben a számokban így egyelőre nem sikerült az ötkarikás indulási jog kiharcolása. Arra a jövő tavaszi Európa-bajnokságon nyílik majd újabb, egyben utolsó lehetőség.