Vágólapra másolva!
Három olimpiai kvótát szerzett a magyar szabadfogású birkózó-válogatott a New York-i kvalifikációs világbajnokságon. A legtovább, a legjobb nyolc közé Ritter Árpád jutott.

A 74 kg Európa-bajnoka az azeri Aszlanov ellen 8-5-re győzött, így bekerült a negyeddöntőbe, ahol a kazah Lilajev várt rá. A magyar birkózó végül nagy csatában, hosszabbítás után kapott ki 2-1-re. Helyezésével ugyanakkor kvótát szerzett a jövő évi, athéni nyári olimpiára.

A 66 kg-os Szabó Gergő és a 120 kg-os Aubéli Ottó egyformán a nyolcaddöntőig jutott. Szabó a kanadai McDonaldtól szenvedett 9-5-ös vereséget, míg Aubéli a kazah Mutalimovtól kapott ki 3-1-re. A hazai szövetség elöljáróinak tájékoztatása szerint eredményükkel mindketten indulási jogot szereztek Magyarországnak a jövő évi athéni nyári olimpiára.

A nőknél Sastin Marianna a negyedik helyet szerezte meg az 59 kg-os súlycsoportban. A csoportjában a svéd Allandit és a fehérorosz Szjomkinát megelőző Sastin az elődöntőben a japán Jamamotótól kapott ki 8-2-re, a bronzmérkőzésen pedig 5:36 percig állta az amerikai Roberts rohamait. Ekkor a hazai közönség előtt szereplő Roberts tusolta a magyar birkózót, aki a küldöttség legjobb eredményét érte el a negyedik helyével. Teljesítménye azonban olimpiai kvótát nem ér, ez a súlycsoport ugyanis nem szerepel a jövő évi, athéni játékok műsorán.

A férfiak között az orosz válogatott volt a legeredményesebb három aranyéremmel, míg a nőknél a japánok uralták a mezőnyt öt elsőséggel. A híres Madison Square Gardenbe a hazai győzelmek reményében özönlöttek a nézők a vb utolsó napján, ám a mintegy 13 ezer szurkoló biztatása ellenére egyedül Kristie Marano (67 kg) tudott első helyet szerezni az amerikaiaknak.