Társoldalunk:

Megint tökéletesek voltak kajakos hölgyeink

Kovács Katalin, a k-1 aranyérmese győzelmét követően így nyilatkozott: "Tudtam, hogy nem lesz könnyű verseny, hiszen a lengyel lány az idei viadalokon már többször megmutatta, hogy nagyon erős, s ennek megfelelően 300 méterig most is tapadt rám. Szerencsére azonban a hajrám jobban sikerült, s úgy érzem, magabiztosan győztem."

A kajakos Szabó Szilvia, aki a négyessel, majd Bóta Kingával párosban is aranyérmet nyert 500 m-en a kajak-kenu világbajnokságon, elárulta: nem számítottak arra, hogy ilyen szoros versenyt hoz a döntő. "A spanyolok meglepően jól kezdtek, s nem tudtuk eldönteni, hogy vajon kitartanak-e a végéig ilyen tempóban. Szerencsére nem így lett, végül még a dobogóról is lecsúsztak. Nagy csata volt, őszintén szólva jobban szeretünk úgy győzni, ha nagy a fölényünk, de azért ez is rendben volt."

Fábiánné Rozsnyói Katalin, a női szakág vezetője maximálisan elégedett a versenyzők teljesítményével. "Azt hiszem a mai teljesítményükhöz nincs mit hozzáfűzni. Kovács Katival rendre ezt gyakoroltattuk edzésen, hogy a négyes után szinte azonnal egyesben is bizonyítania kell, s ennek meglett az eredménye. Nagyon örülök, hogy minden összejött, elégedetten tazhatunk haza."

Angyal Zoltán, a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya úgy véli: a kilenc arany-, két ezüst- és két bronzérem megszerzése egyértelműen kiválóra minősíti a csapat világbajnoki szereplését, ugyanakkor el kell ismerni, hogy ismét elsősorban a nők nevéhez fűződnek a kiemelkedő eredmények.

"Összességében elégedettek lehetünk, hiszen beállítottuk a duisburgi rekordot, azonban vannak gondok is, amelyeket a közeljövőben ki kell elemeznünk és meg kell oldanunk. A hölgyek teljesítményéről csak felsőfokban lehet beszélni, de a férfiaknál nem teljesen úgy sikerültek a dolgok, ahogy szerettük volna. A kajakosoknál öt, a kenusoknál pedig négy helyet szereztünk Athénra, ennél többre számítottam. A jövő évi Eb-n az előbbi szakágban még legalább három-négy, az utóbbiban pedig még minimum egy kvótát kell kiharcolnunk."

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK