Vágólapra másolva!
Az amerikai Chris Byrd megvédte a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) nehézsúlyú bajnoki címét, miután egyhangú pontozással legyőzte Fres Oquendót. A Bokszvilágszövetség (WBA) nagyváltósúlyú bajnoki címéért vívott meccsen a mexikói Alex Garcia diadalmaskodott.

A Connecticut állambeli Uncasville-ben rendezett gálán a 33 éves Byrdöt a három pontozó 115-113, 116-112, illetve 117-111 arányban látta jobbnak a kihívónál. Byrd profi pályafutása 37. sikerét aratta, míg a 30 éves Oquendo a második vereségét szenvedte el.

A találkozót végig ellenőrzése alatt tartotta az amerikai bunyós, ellenfele, a Puerto Ricóból érkezett Oquendo csupán a mérkőzés közepe tájékán mutatott valamit félelmetes ütéseiből. "Megmutattam Fresnek, mire vagyok képes, gyakorlatilag egész meccsen nem tudott megütni" - mondta kissé hányaveti stílusban Byrd a mérkőzést követően.

A mexikói Alex Garcia megvédte a Bokszvilágszövetség (WBA) nagyváltósúlyú bajnoki címét, miután technikai KO-győzelmet aratott az amerikai Roshii Wells ellen. A 21. profi csatáját is megnyerő Garcia végig fölényben volt és a mérkőzésvezető a 10. menet után beszüntette az összecsapást.