Társoldalunk:

Michalczewski az 50. mérkőzés után visszavonul

Dariusz Michalczewski már csak két alkalommal lép profi ökölvívó-mérkőzésen a szorítóba. A német-lengyel félnehézsúlyú világbajnok bokszoló ugyanis bejelentette, hogy 50. összecsapása után visszavonul.

"Szép búcsú lenne, ha megnyerném az 50. meccsemet, mert utána abbahagyom" - nyilatkozott Michalczewski, aki ezután riporterként szeretne dolgozni. "Egy lengyel kereskedelmi tévé kért, hogy vezessek egy talkshow-t."

Michalczewski legközelebbi találkozója október 18-án Hamburgban lesz a mexikói Julio Cesar Gonzales ellen. Amennyiben megvédi WBO világbajnoki címét, sorozatban 49. győzelmét könyvelheti el, s ezzel utoléri az amerikai Rocky Marcianót. A legendás Rocky 1947 és 1956 között 49 alkalommal diadalmaskodott, és pályafutása során 43-szor kiütéssel bizonyult jobbnak ellenfelénél.

A 35 éves Michalczewski - Erdei Zsolt klubtársa az Universumnál - kilenc év alatt 23-szor védte meg WBO világbajnoki övét. Legutóbb, szintén Hamburgban az amerikai Derrick Harmin ellen nyert kiütéssel, 48 fellépéséből 41-nek idő előtt vetett véget.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK