Vágólapra másolva!
A sportág két legendája, Kóczián Éva és Klampár Tibor sorsolta ki a hétfőn és kedden a BSE Városmajori csarnokában megrendezésre kerülő asztalitenisz TOP 12 bajnokság csoportbeosztásait. A 400 ezer forint összdíjazású Martini Kupáért zajló viadalon nem indul Bátorfi Csilla és Tóth Krisztina, akik a német Bundesligában szerepelnek. A férfiak között hasonló okokból nem vesz részt a versenyen a címvédő Pázsy Ferenc sem. A három asztaliteniszezőt leszámítva az idei TOP 12-re valamennyi jogosult nevezett, így ott lesz Fazekas Mária is, aki az utóbbi két évben diadalmaskodott.

A jelenlegi mezőnyben öt olyan játékos van, aki már nyert TOP 12-t: Braun Éva (4 alkalommal győzött), Éllő Vivien (2) és Fazekas Mária (2), illetve Németh Károly (3) és Marsi Márton (1). A legtöbb játékost a Statisztika, a Postás-Matáv és a BVSC adja, 4-4-et. A 24 induló között hat idegenlégiós lép asztalhoz, valamennyi a férfiaknál.

a csoportbeosztások
nők, A csoport:
Fazekas Mária (Statisztika), Póta Georgina (Statisztika), Éllő Vivien (Postás-Matáv), Szvitán Krisztina (Orosháza), Iszajeva Anna (BSE), Simon Nóra (Postás-Matáv)

B csoport:
Lovas Petra (Postás-Matáv), Molnár Zita (Statisztika), Braun Éva (BSE), Kertai Rita (Postás-Matáv), Li Bin (Statisztika), Kókai Ágnes (BSE)

férfiak, A csoport:
Demeter Lehel (Kecskemét), Lindner Ádám (BVSC), Vitsek Iván (Linz), Varga Zoltán (BVSC), Zwickl Dániel (Tegernheim), Pattantyús Ádám (Lötzersteig)

B csoport:
Németh Károly (BVSC), Zoltán Zoltán (Kecskemét), Gerold Gábor (Wiener Neudorf), Marsi Márton (BVSC), Fazekas Péter (Langenlois), Muskó Péter (Basel)

a program, hétfő:
nők: 1-3. forduló 15.00
férfiak: 1-3. forduló 15.30

kedd:
nők: 4-5. forduló 10.00
férfiak: 4-5. forduló 10.30
elődöntők: 14.30
döntők: 15.30