Vágólapra másolva!
Az amerikai Taylor Dent meglepetésre legyőzte a spanyol Juan Carlos Ferrerót az 550 ezer dollár összdíjazású bangkoki tenisztorna döntőjében. Az idei wimbledoni döntős Mark Philippoussis mindössze három gémet veszített a Jiri Novak elleni fináléban a 380 ezer dollár összdíjazású sanghaji tornán.

A mostani volt Dent idei második tornagyőzelme: legutóbb februárban, Memphisben diadalmaskodott. Philippoussis pályafutása 10. végső sikerét aratta, utoljára ő is Memphisben maradt veretlen, még 2001. februárjában.

Nagy meglepetéssel zárult az 585 ezer dollár összdíjazású lipcsei torna: a fináléba valószínűleg csak Kim Clijsters sérülése miatt jutott Anasztaszja Miskina három játszmás mérkőzésen legyőzte az elmúlt hónapok legjobbját, a többek között a Roland Garroson és a US Openen is bajnok Justine Henin-Hardenne-t.

Pedig az első szettben még a belga klasszis akarata érvényesült, a folytatásban azonban az orosz szépség fordított, s pályafutása ötödik, idei harmadik végső sikerét aratta. A két játékos ötödször találkozott, s Miskina másodszor diadalmaskodott.

A bangkoki döntőben:
Dent (amerikai, 8.) - Ferrero (spanyol, 1.) 6:3, 7:6 (7-5)

A sanghaji döntőben:
Philippoussis (ausztrál, 3.) - Novak (cseh, 1.) 6:2, 6:1

A lipcsei döntőben:
Miskina (orosz, 3.) - Henin-Hardenne (belga, 2.) 3:6, 6:3, 6:3