Vágólapra másolva!
A világ legjelentősebb országúti kerékpáros körversenye, a Tour de France 2004-ben a belga Liege városából rajtol el július 3-án, s a karaván csak három nappal később teker át Franciaországba.

A programban az utóbbi évek szokásainak megfelelően egy csapat- és két egyéni időfutamra kerül sor. Ezúttal ismét az óra járásával ellentétesen haladnak majd a versenyzők, így először a Pireneusokat, aztán az Alpokat kell majd megmászniuk.

A részletes útvonalat ugyan még nem jelölték ki, de az már most biztosnak látszik, hogy a Pireneusokban két magashegyi etapra kerül sor, melynek egyike a legendás Hautacamon fog befejeződni, s minden bizonnyal Andorrába is felkapaszkodik majd a mezőny. Az alpesi szakaszok egyikének pedig várhatóan a szintén mitikus Mont Ventoux-n lesz a befutója.

Amennyiben a 2001 óta egymás után ötször diadalmaskodó amerikai Lance Armstrong hatodszor is megnyeri a francia körversenyt, a sportág egyedülálló halhatatlanjává válik, korábban ugyanis ez a bravúr még senkinek sem sikerült.