Vágólapra másolva!
A női párbajtőrözők és a férfi kardozók már az érmekért, a férfi tőrözők és a női kardozók pedig a 64-es táblára kerülésért küzdöttek, illetve küzdenek kedden, a havannai vívó-világbajnokság harmadik versenynapján. A párbajtőröző nők mezőnyében a magyarok közül Hormay Adrien jutott a legtovább, de ő is lemaradt a dobogóról, remek sorozatot követően ugyanis a 8 között kikapott.

Az első kör neki, valamint Mincza Ildikónak és Tóth Hajnalkának nem okozott gondot, az olimpiai bajnok Nagy Tímea azonban váratlanul kiesett. Igaz ez még azzal együtt is, hogy ellenfele, a kínai Li nem tartozik a fegyvernem leggyengébbjei közé, sőt.

"Talán fejben nem voltam kész az asszóra. Túlságosan sok dologgal foglalkoztam gondolatban, pedig nem kellett volna" - mondta a párharcot követően Nagy. "Lábon és kézen is megfogta őt az ellenfele, aki ma egyértelműen jobb volt nála" - fogalmazott Nedeczky György, a női párbajtőr szakágvezetője.

A folytatásban mindhárom versenyben maradt magyar sikert aratott, közülük Tóth egy pikáns párharcban, az elmúlt év végén franciává lett Király-Picot Hajnalka ellenében. A 16 közé jutás hosszabbításban dőlt el.

Ugyanilyen végkimenetele volt a következő körben Hormay asszójának a kínai Sennel (Shen) szemben. Az összecsapáson kevés találat esett, ezzel együtt a harmadik három perc elején, 4-1-nél már eldőlni látszott a csata a magyar vívó javára. Sen azonban egyenlített, s kiharcolta a ráadás lehetőségét. A kiélezett szituációban Hormay volt magabiztosabb, s ezzel bekerült a legjobb nyolc közé.

Ugyanez nem sikerült Minczának, aki nem találta a ritmust és a távolságot az ukrán Conrad ellen, valamint Tóthnak, aki második hosszabbításos asszójában vereséget szenvedett. magyarok ezután már csak Hormayban bízhattak, aki ezúttal is - mint már korábban többször - az utolsó akadálynál bukott el. Az olasz Cascioli ellen csak az első találat után vezetett, az egyenlítést követően viszont már végig hátrányban volt.

Eredmények, a 64 között:
Hormay Adrien - Misuk (kazah) 15-7
Mincza Ildikó - Alekszejeva (észt) 15-6
Tóth Hajnalka - Panuska (osztrák) 15-5
Li (kínai) - Nagy Tímea 15-10

a 32 között:
Hormay - Vosu (észt) 9-5
Tóth - Király-Picot (francia) 14-13
Mincza - Aznavurjan (orosz) 15-5

a 16 között:
Hormay - Shen (kínai) 6-5
Conrad (ukrán) - Mincza 15-10
Zsivkova (orosz) - Tóth 11-10

negyeddöntőben:
Cascioli (olasz) - Hormay 15-12

Az elődöntőbe az első körben Nagyot búcsúztató Li, a később Minczát legyőző Conrad, és a nyolc között Hormay felett diadalmaskodó Cascioli, valamint a francia Nisima került be.