Vágólapra másolva!
Megkezdődött a bérletek árusítása a jövő évi budapesti fedett pályás atlétikai világbajnokságra. A jövő március 5-7. között megrendezésre kerülő eseményre a háromnapos bérletek 7000 és 11 500 forintba kerülnek.

A Budapest Sportarénában ugyan koncerteken akár 12 500 néző is helyet foglalhat, de atlétikai verseny rendezése esetén csupán 7000 szurkoló számára van hely a lelátókon. A jövő évi, március 5-7. közötti 10. fedett pályás világbajnokságon pedig a nagyközönség számára mindössze napi 3300 jegy kerül értékesítésre, s ebben már a bérletesek is benne foglaltatnak!

A többi helyet ugyanis fenn kell tartani az atlétáknak, a közreműködőknek, a sajtónak, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) vezetőinek, a nemzetközi szövetséggel együttműködő partnercégek képviselőinek, az IAAF meghívottjaiknak, és legalább 2-300 magyar díszvendéget is le kell ültetni.

A szurkolók számára értékesítendő háromnapos bérletek 7000 és 11 500 forintba kerülnek, s már megvásárolhatók a TicketPro jegyirodájában (1148 Budapest, Ifjúság útja 5, tel: 422-26-82), valamint teljes hálózatában, és a TicketPro honlapján keresztül.

A 10. fedett pályás világbajnokság valamennyi versenynapján lesznek döntők, s a két slágerszámnak számító 60 méteres férfi és női síkfutásban már a vb nyitónapján, március 5-én eldől az aranyérem sorsa. A szervező bizottság 160-170 ország sportolóinak szereplésére számít, s a Budapest Sportarénában rajthoz állók között ott lesz az idei birminghami fedett pályás, illetve a párizsi szabadtéri világbajnokság több aranyérmese, és az athéni olimpiai játékok jó néhány favoritja is.

Fábik Tibor