Vágólapra másolva!
Ugyan testvérük halála után minden szereplést lemondott a 2003-as teniszévadra a Venus és Serena Williams, a kisebbik lány már jelezte, a jövő évi Australian Open felkészülési versenyeként részt vesz a hagyományos Hopman-kupán. A két belga klasszis, Clijsters és Henin viszont kihagyja a Fed-kupa elődöntőjét.

Január 3-10-e között nyolc csapat részvételével kerül megrendezésre a nem hivatalos tenisz vegyescsapat-világbajnokság, amelynek ezúttal Perth városa ad majd otthont. A viadal érdekessége, hogy az ausztrál nyílt teniszbajnokságra való felkészülés jegyében indul a tornán Serena Williams is, aki James Blake-kel, első kiemeltként védheti meg tavalyi elsőségét. Serena - nővérével, Venusszal együtt - testvérét, a szeptemberben, Los Angelesben meggyilkolt Yetunde Price-t gyászolja, ezért az össze idei szereplését lemondta.

Az ausztrálok az egykori világelső Lleyton Hewitt és Alicia Molik kettősével rajtolnak, a harmadik kiemelt belgákat Hewitt barátnője, Kim Clijsters és Xavier Malisse vezeti. Az oroszoknál pályára lép Marat Szafin, partnere Anasztaszia Miskina lesz. A tornán még részt vesz Franciaország, Szlovákia, Csehország, illetve a Kanada-Magyarország selejtező győztese.

A verseny igazgatója, Paul Mcnamee reményét fejezte ki, hogy Venus és Serena megtiszteli majd az Australian Opent is, s jelezte, boldogsággal tölti el, hogy a topcsapatokban kivétel nélkül található olyan játékos, aki valaha vezette a világranglistát.

A belgák egyébként a női Fed-kupa küzdelmeiben már korántsem számítanak esélyesnek, főleg úgy, hogy a november 19-20-i, Egyesült Államok elleni elődöntőn nélkülözik két legjobbjukat, Kim Clijsterst és Justine Henin-Hardenne-t is. Helyettesük a világranglista 84. helyén álló Els Callens, illetve a 243. helyen rangsorolt Caroline Maes lesz. A másik elődöntőre Moszkvában kerül sor, ahol az oroszok a franciákat fogadják. A döntőt szintén az orosz fővárosban rendezik november 22-23-án.