Vágólapra másolva!
A hollandiai Hoogoveenben zajló Essent torna negyedik fordulójában Polgár Judit sötéttel remizett Anatolij Karpovval és megőrizte egypontos előnyét. Az orosz exvilágbajnok minden megpróbált a nyerésért, de hiába szerzett kettős gyalogelőnyt, a különböző színű futós végjátékban nagymesternőnk pontos védekezéssel kiharcolta a döntetlent. Pontosztozkodással végződött a másik összecsapás is, az örmény junior világbajnok időzavarban nem használta ki Ivan Szokolov hibáját. Az ötödik játéknapon Polgár Judit sötéttel Szokolovval mérkőzik meg.

A szerdai szabadnap után a négy résztvevős, 18-as kategóriájú Essent torna második félidejének első játéknapján két döntetlen született. A pontosztozkodások azonban nagy csatában születtek meg. Az orosz exvilágbajnok, Anatolij Karpov mindent megkísérelt, hogy a mini páros mérkőzésen egyenlítsen Polgár Judittal szemben, de nagymesternőnk pontos védekezéssel kettős gyaloghátránnyal is kiharcolta a döntetlent. Érdekes megnyitáselméleti párharcot láthattunk, ahol Karpov azt a változatot játszotta meg, ahol a verseny második fordulójában bajban volt Szokolovval szemben. Judit azonban jóval aktívabb tervet választott, a világos király mesterséges sáncolásra kényszerült, majd a h1-gyen beragadt világos bástya váratlanul fenyegetően megjelent.

Kölcsönös időzavarban a parti különböző színű futós végjátákra egyszerűsödött, ahol az egyik világos szabadgyalogot a király, a másikat a futó tartotta fel sikeresen. A döntetlennel Judit megőrizte egypontos előnyét a Szokolovval csak remiző Aronyiannal szemben. Az örmény junior világbajnok kihasználatlanul hagyta esélyét, hogy megszerezze első győzelmét.