Vágólapra másolva!
A franciaországi rapid világbajnokság negyeddöntőinek másnapján érvényesült a papírforma. Az orosz Alekszander Griscsuk csak rájátszásban, de győzött a franciák reménysége, az ötszörös bajnok Etienne Bacrot ellen. A másik ágon a négyszeres orosz bajnok, Peter Szvidler nyert a bolgár Veszelin Topalovval szemben. Az elődöntőben Kramnyik-Griscsuk és Anand-Szvidler párharcok lesznek.

A rapid világbajnokság negyeddöntői a várt eredményeket hozták, Kramnyik, Anand, Griscsuk és Szvidler jutott az elődöntőbe. A várakozáson felül szerepelt 20 éves francia reménység, Etienne Bacrot ellen a szintén 20 éves orosz szupernagymester, Alekszander Gricsuk csak nehezen nyert. Kétjátszmás rapid mérkőzésük első partjában Bacrot vezért áldozott, s veszélyes fenyegetéseket hozott létre a sötét király ellen. Griscsuk üggyel-bajjal mentette döntetlenre a játszmát. A második összecsapás óvatos játék mellett végződött döntetlennel. A továbbjutást két snelljátszma döntötte el, a küzdő feleknek csak 5-5 percük volt, s lépésenként még jutalomidőt is kaptak. Az orosz nagymester könnyedén oldotta meg a feladatot, Bacrot először kedvenc Philidor védelmében kapott ki, majd világossal már nem tudott egyenlíteni.

Szokatlanul békés döntetlennel zárult Szvidler és Topalov első összecsapása, csak kóstolgatták egymást a szicíliai védelem Szvesnyikov változatában. A továbbjutást jelentő győzelmet Szvidler sötéttel szerezte meg. Az ártatlannak látszó megnyitás után, a korai vezércsere ellenére magához ragadta a kezdeményezést, a gyalogáttöréssel feltartóztathatatlan szabadgyalogot képzett. Az elődöntőben Ananddal csatázik, míg a másik ágon Kramnyik és Gricsuk csap össze.

A negyeddöntő eredményei:
Etienne Bacrot (francia, 2664) - Alekszander Griscsuk (orosz, 2732) 1 - 3 (döntetlen, döntetlen, 0 - 1, 0 - 1)

Peter Szvidler (orosz, 2723) - Veszelin Topalov (bolgár, 2735) 1,5 - 0,5 (döntetlen, 1-0)