Vágólapra másolva!
A műkorcsolyázók Skate Canada Grand Prix-versenyén Sebestyén Júlia a rövid program után elfoglalt negyedik helyéről a szabadkorcsolyázásban előre lépett a harmadikra, s életében először lett érmes felnőtt GP-viadalon.

A GP-sorozat idei második állomásán, a kanadai Mississaugában a nőknél az amerikai Cohen győzött, aki a rövid program után a kűrt is megnyerte, annak ellenére, hogy a kötelező kombináció kimaradt a programjából.. Viszont ugrott négy szép triplát. A második helyre a japán Arakawa jött be, aki többek között egy tripla Lutz-tripla toe loop kombinációval rukkolt ki. S így a második helyről leszorította honfitársát, Otát, aki végül a dobogóra sem állhatott fel, mert Sebestyén Júlia is megelőzte.

Az idei malmői Eb-n bronzérmet szerzett tiszaújvárosi versenyző a rövid programban a negyedik helyen végzett, majd a kűrben tangóra korcsolyázott, mégpedig nagyon szépen. Az ő kombinációja a tripla toe loop-dupla toe loop volt. A pontozók Sebestyént a szabadkorcsolyázásban Cohen és Arakawa mögé a harmadik helyre sorolták, s ez a végelszámolásnál is a harmadik helyet ért, aminek a magyar versenyző nagyon örült: "A márciusi világbajnokság óta csupán egy versenyen vettem részt, így kicsit tartottam tőle, hogy milyen lesz újra a bírók és a közönség előtt korcsolyázni. Igyekeztem a kűröm minden apró részletére odafigyelni, s majdnem minden elemet sikerült is úgy végrehajtani, ahogyan azt szerettem volna. A felnőtt Grand Prix-versenyekről ez az első érmem, így mosr nagyon boldog vagyok" - nyilatkozta Sebestyén Júlia.

Érdekesség, hogy a vb- és Eb-ezüstérmes orosz Szokolova csupán 9. lett a 11 versenyző között. A férfiaknál a világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes orosz Pljusenko a rövid program után a kűrben is a legjobbnak bizonyult, így biztosan szerezte meg az aranyérmet.

Eredmények, nők:
1. Cohen (amerikai) 197, 60
2. Arakawa (japán) 182,19
3. Sebestyén Júlia 165,22
4. Ota (japán) 162,59
5. Robinson (kanadai) 144,89
6. Bellemare (kanadai) 144,03.

Férfiak:
1. Pljusenko (orosz) 233,65
2. Buttle (kanadai) 209,63
3. Honda (japán) 207,78
4. Sandhu (kanadai)195,76
5. Van der Perren (belga) 183,51
6. Jahnke (amerikai) 178,93.

Fábik Tibor