Vágólapra másolva!
A tervek szerint január 3-án megmérkőzik egymással Artur Grigorjan, a Bokszvilágszervezet (WBO) könnyűsúlyú és Acelino Freitas, a WBO és a Bokszvilágszövetség (WBA) nagypehelysúlyú profi világbajnoka.

A brazil Freitas azért döntött úgy, hogy feljebb lép egy kategóriával, mert súlycsoportjában nem talált megfelelő erősségű ellenfelet. A két klasszis Miamiban találkozik.

"A szerződést még nem írtuk alá, de minden valószínűség szerint január 3-én lesz az összecsapás" - mondta Klaus-Peter Kohl, Grigorjan mérkőzésszervezője, a hamburgi Universum első embere.

Az üzbég származású, "Artur király" becenévre hallgató Grigorjan az Erdei Zsoltot is foglalkoztató Universum profija, és legutóbb január 18-án lépett ringbe. A 36 éves öklöző a lengyel Matt Zegan ellen védte meg 17. alkalommal 1996-ban megszerzett világbajnoki címét, és 36 hivatásos összecsapáson maradt veretlen. Áprilisban bicepszizom-szakadást szenvedett, és csak nemrég kezdhette újra az edzéseket.

A 28 éves Freitas négy éve birtokolja a WBO, és tavaly óta a WBA bajnoki címét. Profi mérlege: 34 győzelem, ebből 31 kiütéses siker.