Vágólapra másolva!
Los Angelesben három mérkőzéssel megkezdődött a női teniszezők hárommillió dollár összdíjazású egyéni és páros világbajnoksága. A nyitómeccsen máris meglepetés született, Chanda Rubin ugyanis legyőzte a francia Amélie Mauresmót. Jennifer Capriati nyögvenyelős, s Kim Clijsters sima győzelmét láthatták még magyar idő szerint csütörtök hajnalban és reggel a nézők.

Amélie Mauresmót sokan tartották esélyesnek arra, hogy a WTA-világbajnokságon megtréfálja a legjobbakat, a csupaizom francia játékos azonban betlizett Los Angelesben. Igaz, egyelőre csak egy meccsen van túl, azaz még tovább is juthat, mindenesetre Chanda Rubinnál lesznek még keményebb ellenfelei is. Csoportjában ott van például a világelsőségre hajtó Kim Clijsters, aki tükörsima győzelemmel "melegített", 53 perc alatt gázolt át az orosz Jelena Gyementyijeván: 6:2, 6:2-es diadala során négyszer brékelte az oroszt, aki ezzel szemben egyszer sem jutott bréklabdához. A belga utóbb meg is jegyezte: "Roppant meggyőző játékot nyújtottam, egyszer sem kerültem hullámvölgybe."

De térjünk vissza még néhány szó erejéig a nyitómeccsre, amelynek első játszmájában azért még úgy tűnt, Mauresmo hozza a kötelezőt. 6:4-re nyerte a felvonást, a hazai közönség előtt szereplő Rubin azonban fordított (6:4, 6:2), s megnyerte a találkozót. Az amerikai negyedszer vesz részt az idényzáró viadalon, ám ez idáig még nem sikerült meccset nyernie. Most igen, pedig csak azért állhatott rajthoz, mert Venus Williams hasfalhúzódás miatt visszalépett.

A játéknapon még Jennifer Capriati és Szugijama Ai volt érdekelt, kettejük csatájából előbbi került ki győztesen. Az amerikainak nem volt könnyű dolga, összesen négy szettlabdát kellett hárítania, a második szettben ráadásul ápolásra is szorult. Jobb combját ragasztószalagozták be, kérdéses, hogy a sérülés mennyire fogja zavarni a hátralévő meccseken.

WTA-világbajnokság, Los Angeles (3 millió dollár, fedett, kemény pálya)
Vörös csoport:
Clijsters (belga, 1. kiemelt) - Gyementyijeva (orosz, 9.) 6:2, 6:2
Rubin (amerikai, 10.) - Mauresmo (francia, 6.) 4:6, 6:4, 6:2

Fekete csoport:
Capriati (amerikai, 5.) - Szugijama (japán, 11.) 7:5, 7:6