Társoldalunk:

Roddick pazar sorsolást kapott a Mesterek Kupájára

Nem panaszkodhat Fortuna istenasszonyra Andy Roddick: az amerikaiak újdonsült világelsője nem is kívánhatott volna magának jobb sorsolást a férfi teniszezők idényzáró viadalára, a houstoni Mesterek Kupájára, Guillermo Coriával, Rainer Schüttlerrel és Carlos Moyával került egy csoportba, míg a másik kvartettben Juan Carlos Ferrero, Andre Agassi, David Nalbandian és Roger Federer kapott helyet.

Furcsára sikeredett a Mesterek Kupája sorsolása, az egyszer biztos. Elvégre van egy csoport, jelesül a Vörös, amelybe a végzet úgy pakolta be a játékosokat, mintha a világelső Andy Roddick kívánságcetlijéről dolgozott volna, míg ott van a Kék kvartett, amelynek tagjai közül idén hárman nyertek Grand Slam-tornát.

Andre Agassi az Australian Openen, Juan Carlos Ferrero a Roland Garroson, Roger Federer pedig Wimbledonban nem talált legyőzőre, de a négyes utolsó tagja, David Nalbandian sem állt messze a bravúrtól: a US Open elődöntőjében kis híján kiejtette a nagy esélyes Andy Roddickot, ám kétszettes előnyét végül nem sikerült fináléra váltania, mert a harmadik szett rövidítését néhány igencsak vitatható bírói ítélet miatt elbukta. Ezután nem volt visszaút, Roddick fordított, s a fináléban már sima háromban intézte el Ferrerót.

A Vörös csoportban amúgy kötelezőnek tűnik a továbbjutás Roddick számára (akihez kapcsolódó hír, hogy hazájában valóságshow-hős lesz, májustől szeptemberig nap mint nap nyomon követhetik életét a tévénézők: egy forgatócsoport kíséri majd mindenhová, a filmesek otthonába is beköltöznek), egyedül Carlos Moyá tréfálhatja meg a papírforma szerint. Guillermo Coria és Rainer Schüttler erősen a legyőzhető kategóriába tartozik, s igaz ez akkor is, ha tudjuk: a német döntőt játszott az Australian Openen, ahol amúgy Agassitól akkora verést kapott, amekkorát még nem látott a tenisztörténelem.

A Mesterek Kupája csoportbeosztása

Vörös csoport:
Andy Roddick (Egyesült Államok)
Guillermo Coria (Argentína) 
Rainer Schüttler (Németország) 
Carlos Moyá (Spanyolor-szág)
   
Kék csoport:
Juan Carlos Ferrero (Spanyolország)
Roger Federer (Svájc)
Andre Agassi (Egyesült Államok) 
David Nalbandian (Argentína)
A Mesterek Kupája az év végi világelsőségről is dönt, erre már a sokat emlegetett Roddick pályázik a legnagyobb eséllyel. Az amerikai tavaly nem alkotott maradandót a vébén, így sok megvédendő pontja nincs, legnagyobb riválisának, Ferrerónak ellenben akad néhány, a spanyol ugyanis tavaly döntőt játszott Sanghajban. Elméletileg Roger Federer is révbe érhet, a svájcinak azonban ehhez meg kellene nyernie a tornát (már a továbbjutás sem lesz könnyű számára, Nalbandian eleve mumusa, Ferrerót és Agassit meg nem kell méltatnunk), Roddicknak összes meccsét el kellene veszítenie, s Ferrero is csak egyszer hagyhatná el győztesen a pályát.

A csoportokból az első két helyezett jut be az elődöntőbe, ahol keresztbe játszással döntik el, kik mérkőzhetnek az első helyért. A párostorna szombaton, az egyéni viadal hétfőn kezdődik, az összdíjazás 3,7 millió dollár.

kd

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK