Társoldalunk:

Csonttörő nem cserél helyet Chacónnal

A tv2 Miamiban tartózkodó tudósítójának beszámolója szerint megegyezett Nagy "Csonttörő" János és Julio Pablo Chacón menedzsmentje a Boksz Világszervezet (WBO) floridai békéltető tárgyalásán, így az argentinok nem óvják meg az október 25-i szolnoki gálán kihirdetett végeredményt. Az alku értelmében ugyanakkor a két bokszoló nem cserél helyet a világranglistán, Chacón marad a harmadik pozícióban.

Eredményesnek bizonyult a WBO békéltető tárgyalása - adta hírül a tv2 helyszíni tudósítója, azaz lezárulhat a Nagy "Csonttörő" János - Julio Pablo Chacón mérkőzést követően kialakult huzavona. Emlékezetes, az október 25-én rendezett szolnoki gálán a magyar öklöző legyőzte a Kovács István profi pályafutásának véget vető argentin bunyóst, ám a dél-amerikai menedzsmentje nem akart beletörődni Axel Zielke mérkőzésvezető döntésébe.

Álláspontjuk szerint Chacón súlyos igazságtalanság áldozata lett, a Csonttörő ugyanis diótörőbe "átmenve" szabálytalan felületre bevitt ütéssel zárta le a találkozót, ergó le kellett volna léptetni. Azóta számtalan véleményt hallhattunk az üggyel kapcsolatban, volt aki Chacónék, volt, aki Nagyék igaza mellett állt ki. Az argentinok mindenesetre kilátásba helyezték, hogy megóvják a végeredményt, a WBO ezért békéltető tárgyalásra hívta össze a feleket Miamiba.

A tv2 helyszínen tartózkodó tudósítójának beszámolója szerint gyors megegyezés született, amelynek értelmében Chacónék elismerik a vereséget, de az eredeti elképzelésekkel szemben a világranglistán nem cserél helyet a két öklöző.

Olvasóink fociznának
Összesen 1404-en voksoltak arra a kérdésünkre, hogyan folytatódjék a Csonttörő-Chacón párharc. A szavazók 31,9%-a magyar-argentin focimeccset szeretne, 30,6% pedig újabb revánsot akar. 19,3% a Lazacba kívánja Nagy Jánost, 13,2% pedig Kokóval eresztené össze az argentint. 5% még tízszer összeeresztené Chacónt és Csonttörőt.
A megállapodás szerint Chacón marad a harmadik pozícióban, Nagy János pedig a 13. helyről "csak" az ötödik-hatodik helyre lép előre. A hír egyelőre nem hivatalos, a Csonttörő pályafutásáért felelős Felix Promotion álláspontja szerint a hivatalos bejelentés későbbre várható. Az egyezséget egyébiránt a WBO-nak is jóvá kell hagynia.

"A tárgyalásokon valóban felmerült ez a variáció is, végleges döntés azonban még nem született az ügyben" - válaszolta az [origo] érdeklődésére a Felix Promotion képviselője. "A hivatalos megerősítés későbbre várható, egy azonban bizonyos: Nagy János nem jár(t) rosszul az alkuval, sőt, pályafutására való tekintettel talán jobb is, hogy egyelőre csak a világranglista ötödik-hatodik helyére lép előre."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK