Vágólapra másolva!
Andre Agassi paprikás hangulatú mérkőzésen három játszmában legyőzte az argentin David Nalbandiant Houstonban, a férfi teniszezők 3,7 millió dollár összdíjazású Mesterek Kupáján, így bejutott az elődöntőbe.

A dél-amerikai játékos a találkozó során többször is megkérdőjelezte Enrique Molina vezetőbíró pártatlanságát, s rengeteget reklamált. Az első szett rövidítésében például (amelyet egyébként 12-10-re veszített el, miután kettőshibát ütött) egy ítéleten annyira kiborult, hogy Mark Darbyt, az ATP supervisorát kellett a pályára rendelni, hogy lecsendesítse a tajtékzó argentint. "Én is voltam már hasonló helyzetben, így megértem David érzelmeit: nehéz elfogadni a téves bírói ítéleteket" - mondta Agassi utóbb a balhékról.

A 33 éves Las Vegas-i sikerével egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy megszerezze második végső sikerét a szezonzáró viadalon, eddig egyszer, 1990-ben hódította el a trófeát. Az amerikai teniszező ellenfele a német Rainer Schüttler lesz a fináléba kerülésért, aki a világelső Andy Roddickot tángálta el a Vörös csoportban. Pedig az amerikai 3:0-ra is vezetett a döntő játszmában, mi több, 5:4-nél a meccsért is adogathatott. Hiába, így a kvartett ki-ki meccsén kénytelen lesz lebirkózni a Carlos Moyát megverő Guillermo Coriát, ha be akar jutni az elődöntőbe.

"Mit mondhatnék, nagy győzelmet arattam. A világelsőt mindig nagy fegyvertény legyőzni" - nyilatkozta Schüttler, Roddick pedig nem tűnt túlzottan csalódottnak. "Nagy nap ez számomra, így igyekszem hamar elfeledkezni arról, hogy vereséggel 'ünnepeltem' év végi világelsőségemet."

Ami a párosok versenyét illeti, hiába jutott tovább a Kék csoportból veretlenül a címvédő Knowles, Nestor kettős, az elődöntőben katasztrofális vereségbe szaladt bele a Llodra, Santoro duó ellen.

Mesterek Kupája, Houston (3,7 millió dollár, kemény pálya)

Vörös csoport:
Coria (argentin, 4. kiemelt) - Moyá (spanyol, 7.) 6:2, 6:3
Schüttler (német, 6.) - Roddick (amerikai, 1.) 4:6, 7:6, 7:6
Az állás: 1. Schüttler 2 győzelem/2 mérkőzés (4-2), 2. Coria 1/2 (3-2), 3. Roddick 1/2 (3-3), 4. Moyá 0/2 (1-4)

Kék csoport:
Agassi (amerikai, 5.) - Nalbandian (argentin, 8.) 7:6, 3:6, 6:4
Az állás:1. Federer (svájci, 3.) 2/2 (4-1), 2. Agassi 2/3 (5-4), 3. Nalbandian 1/3 (3-4), 4. Ferrero (spanyol, 2.) 0/2 (1-4)

Páros, elődöntő:
Llodra, Santoro (francia, 6.) - Knowles, Nestor (bahamai, kanadai, 4.) 6:1, 6:3

A pénteki program:
Federer (svájci, 3.) - Ferrero (spanyol, 2.) 19.00, utána
Moyá - Schüttler
Roddick - Coria 2.00, utána
B. Bryan, M. Bryan (amerikai, 1.) - Etlis, Rodriguez (argentin, 8.) páros elődöntő