Vágólapra másolva!
A 11. menetben technikai KO-vereséget szenvedett Marco Antonio Barrera, a profi ökölvívás pehelysúlyú klasszisa. A San Antoniói gálán Barrerát a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) nagyharmatsúlyú világbajnoka, Manny Pacquaio győzte le.

Bár maga a mérkőzés nem döntött világbajnoki címről, Barrera veresége némiképp meglepő. Az mindenképpen érdekesség, hogy Pacquiao ekkora fölényt tudott kiharcolni a pehelysúlyban jelenleg legjobbnak tartott Barrera ellen.

Pacquaio már az első menetben padlóra küldte ellenfelét, majd a harmadik és hatodik menetben újra megrendítő erejű ütést vitt be. Barrerának a hetedik menetben egy véletlen összefejelés során felszakadt a bal szemöldöke.

A 11. menetben Barrera edzője jelezte, hogy feladják a mérkőzést. Pacquaio pályafutása 38. sikerét aratta, Barrera pedig 61. profi csatáján a negyedik vereségét szenvedte el.

Az angol Johnny Nelson megvédte a Boksz Világszervezet (WBO) cirkálósúlyú világbajnoki címét, miután pontozással legyőzte kihívóját, Alexander Petkovicot. A bayreuthi gálán két pontozó egyformán 115-113 arányban látta jobbnak Nelsont, míg a harmadik 114-114-gyel döntetlenre adta a mérkőzést. Mindez ugyanakkor elegendő volt a 36 éves Nelsonnak sorozatban elért 11. címvédéséhez.