Vágólapra másolva!
Nem született meglepetés a Fed-kupa moszkvai döntőjében: a vasárnapi első mérkőzésen Amélie Mauresmo 61 perc alatt legyőzte az amerikai Meghann Shaughnessyt, így a francia női teniszválogatott már az utolsó két találkozó eredményétől függetlenül, története során másodszor is elhódította a serleget.

Szombaton az európai együttes 2-0-s vezetéshez jutott, így várható volt, hogy élni tud a lehetőséggel. Ez a vártnál lényegesen könnyebben sikerült, mert a két csapat első számú egyéni versenyzőinek találkozóján a tengerentúli brékponthoz sem jutott, míg saját adogatását ötször elveszítette. A világranglista 4. helyén álló Mauresmo közel 90 százalékban megnyerte a szerváit követő labdameneteket, vagyis esélyt sem adott Shaughnessynek (17.).

Mivel a finálé sorsa már a vasárnapi első egyes után eldőlt, így a másodikat nem az eredetileg jelölt Mary Pierce és Lisa Raymond játszotta, helyettük két csereember jutott szóhoz. A négy egyéni találkozó során az amerikaiak összesen 1 játszmát nyertek.

A 47 éves Martina Navratilova viszont megőrizte veretlenségét a Fed-kupában, mivel a döntő zárásaként győzött Lisa Raymond oldalán párosban. A sportág legendája korábban 17 találkozón erősítette a tengerentúliakat, s azokon 29 sikert aratott. A mostani négyes döntő előtt utoljára 1995-ben lépett pályára a Fed Kupában.

Fed-kupa, döntő:
Franciaország - Egyesült Államok 4-1
Amélie Mauresmo - Meghann Shaughnessy 6:2, 6:1
Emilie Loit - Alexandra Stevenson 6:4, 6:2
Loit, Stéphanie Cohen-Aloro - Navratilova, Raymond 4:6, 0:6

szombaton játszották:
Mauresmo - Raymond 6:4, 6:3
Pierce - Shaughnessy 6:3, 3:6, 8:6