Vágólapra másolva!
A múlt hét végén kiderült, az Universum Box Promotion meccseinek közvetítési jogával rendelkező ZDF televíziós társaság döntése miatt végül nem rendezik meg azt a budapesti bokszgálát, amelyen Erdei Zsolt Julio-César Gonzálezzel  bokszolt volna a WBO-világbajnoki címéért. A magyar kisvilágbajnok helyett üzleti megfontolásokból feltehetően a német Thomas Ulrich küzdhet meg az övért, annak ellenére, hogy az Universum honlapján zajló szavazás alapján a szurkolók nagy többsége jobb bunyósnak tartja Madárt a németnél.

Hiába számíthatna óriási magyarországi érdeklődésre egy BS-beli Erdei-González mérkőzés, az ügyben a ZDF szava dönt, a televíziós társaság pedig mindenképpen Németországban akarja rendezni a Darius Michalczewskit egy hónapja legyőző mexikói bunyós elleni újabb címmérkőzést. Ettől még persze lehetne Erdei (18-0, 13 KO) a kihívó - jelen állás szerint még van is erre valamennyi esély -, de valószínűbbnek tűnik, hogy a hazai versenyző lévén kivételezett helyzetben lévő Thomas Ulrich (25-1, 18 KO), kap lehetőséget. Annak ellenére, hogy az Universum szurkolói (is) Erdeit tartják a tehetségesebb bokszolónak.

A hamburgi istálló honlapján szavazásra bocsátott kérdésből - ki az Universum legjobb félnehézsúlyú bokszolója? - kitűnik, hogy Michalczewski (48-1, 41 KO) vezető pozíciója továbbra is megkérdőjelezhetetlen, a voksolók 68%-a veresége ellenére is őt tartja a legjobbnak. A második helyen 26%-kal azonban Erdei áll, míg Ulrich mindössze 2%-nyi szavazatot kapott. Érdekesség, hogy az utolsó helyen 1%-kal az a Stipe Drews szerénykedik, aki valamennyi szervezet ranglistáján megelőzi Erdeit.

A pályafutása folytatásáról a múlt héten döntő Tigris egyébként nem gondolkodik egy González (35-1, 22 KO) elleni visszavágóban, inkább a WBA-bajnok Silvio Brancóval vagy a cirkálósúlyú WBO-címvédő Johnny Nelsonnal öklözne. Ennek ellenére nem zárható ki egy újabb mérkőzés a mexikóival sem, ha a menedzserek úgy akarják.

Ám az Universum most elsősorban a nehézsúlyra koncentrál, decemberben ugyanis újra szorítóba lépnek a Klicsko fivérek. A legutóbb Lennox Lewist megizzasztó Vitalij (32-2, 31 KO) hatodikán Kirk Johnsonnal (34-1-1, 25 KO) meccsel a Madison Square Gardenben, Vlagyimir (41-2, 38 KO) pedig a szintén amerikai Danell Nicholson (42-4, 32 KO) ellen bunyózik huszadikán, Kielben.