Vágólapra másolva!
Juan Carlos Ferrero, a spanyol tenisz Davis Kupa-csapat elsőszámú játékosa magabiztosan nyilatkozott az ausztrálok elleni, péntektől vasárnapig tartó melbourne-i döntő esélyeiről.

"Győzni jöttünk Ausztráliába, semmi okunk sincs arra, hogy féljünk tőlük. Természetesen a füves pálya nem tartozik a kedvenceim közé, de Wimbledonban egészen jól éreztem magam, hiszen a nyolcaddöntőig jutottam, s ott is csak nagy csatában kaptam ki Grosjeantól. Már négyszer edzettünk itt, s egyre jobban mennek a dolgok" - mondta a Roland Garros idei bajnoka.

A spanyolok 2000-ben a fináléban éppen az ausztrálokat legyőzve hódították el - történetük során először - a trófeát, de akkor a mostaninál jóval kedvezőbb helyzetben voltak, hiszen hazai pályán, Barcelonában léphettek pályára a végjátékban, ráadásul kedvenc borításukon, salakon. Ezúttal idegenben kell szerepelniük, a házigazdák által rendkívül kedvelt füvön.

Egyesben Ferrero mellett a Párizsban 1998-ban bajnok Carlos Moyá veszi fel a küzdelmet, míg párosban Feliciano Lopez a tapasztalt Alex Corretja oldalán lép pályára. Az ausztrálok Lleyton Hewitt, Mark Philippoussis (egyes), Wayne Arthurs, Todd Woodbridge (páros) összeállításban játszanak.

Tavaly Párizsban óriási meglepetésre Oroszország diadalmaskodott, míg az ausztrálok 2001-ben az egy évvel később vesztes franciáktól éppen füvön kaptak ki.