Vágólapra másolva!
A Budapest Sportarénában tíz hét múlva kerül sor a 2004. évi műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságra, amelyen 33 ország versenyzői indulnak.

A 2004. február 2-8. között rendezendő Eb első, hétfői sajtótájékoztatóján Sallak György, a szervező bizottság elnöke elmondta, hogy a 33 ország versenyzőit felvonultató mezőnyben a férfiaknál 34, a nőknél 38 induló lesz, párosban 19, jégtáncban 32 duó részvétele várható.

A magyar csapatban az Eb-bronzérmes s az idei Grand Prix-sorozatban két harmadik helyet szerzett Sebestyén Júlia helye már biztos, s az is eldőlt, hogy jégtáncban a még junior korú Hoffmann Nóra, Elek Attila kettős képviseli színeinket. Hoffmannék a szófiai és a bledi junior GP-n is győztek, s a junior világbajnokságon is az aranyérmet szeretnék megszerezni, ami magyar korcsolyázónak eddig még sohasem sikerült. A nőknél az Eb-n két indulónk lehet, s a másik helyre a korábbi Eb-negyedik Póth Diána, valamint Dorofejev Tamara és junior korú Pavuk Viktória (a gdanski junior GP győztese) pályázik. Póth Diána jó formáját bizonyítja, hogy az elmúlt hét végén a moszkvai GP-n a hatodik helyen végzett, megelőzve mindhárom orosz versenyzőt. Az Eb-n a férfiaknál egy indulónk lehet, s ezért a helyért Tóth Zoltán és Zákány Bertalan meccsel egymással. A párosok között nem lesz magyar induló.

Az Eb-re megkezdődött a jegyértékesítés, s rendkívül nagy az érdeklődés. A Budapest Sportarénában naponta 9500 néző foglalhat helyet a lelátókon, s a döntőkön és a vasárnapi gálán minden bizonnyal telt ház lesz. Az Eb-n a legolcsóbb napi jegyek árai a programtól függően 2300-4500 forint között mozognak, a legdrágábbak 5500-12.500 forintba kerülnek. A legolcsóbb heti bérlet 16 740, a legdrágább 44 500 forint.

A jegyértékesítéssel a Ticketpro Kft. foglalkozik, érdeklődni a 4222-682-es telefonszámon lehet, információk a ticketpro.hu honlapon.