Vágólapra másolva!
Risztov Éva 200 m pillangón 2:06.72 perces időeredménnyel aranyérmet szerzett a Dublinban zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon, s ezzel megvédte címét. A szám másik magyar döntőse, Boulsevicz Beatrix a 7. lett. Kerékjártó Tamás 200 m vegyesen az 5., Cseh László 200 m háton a 6. helyen végzett.

Előbb az éremesélyesként számon tartott Cseh-t szólították rajtkőre, a magyar versenyző némi csalódást okozott szereplésével, hiszen nem került a dobogó közelébe, 1:53.42 perc alatt teljesítette a távot.

Kis szünet, majd a magyar szempontból talán legnagyobb érdeklődéssel várt finálé, a női 200 m pillangó következett. A címvédőként vízbe szálló Risztov esélyeshez méltó versenyzéssel, végig vezetve utasította mögé riválisait, 50-nél, 100-nál és 150-nél is elsőként fordult. Mögötte folyamatosan változott a sorrend, ez azonban őt nem zavarta, s izgalmas finis után elsőként csapott a célba. Boulsevicz hozta a tőle elvárhatót, ideje 2:10.31 perc.

A csütörtöki döntőket tekintve a magyarok közül utolsóként Kerékjártó Tamás rajtolt el a 200 m vegyes fináléjában. Az ötödik legjobb eredménnyel került a végjátékba, s nem sikerült előbbre lépnie, 1:57.68 perces ideje a végelszámolásnál is az 5. helyet jelentette.

A középdöntőkben három magyar versenyző volt érdekelt, ám sem Szepesi Nikolettnek női 100 m háton, sem a férfi 100 m mellen szereplő Bodor Richárdnak és Financsek Gábornak nem sikerült beverekednie magát a pénteki fináléba.

Szepesi remekül versenyzett, a délelőtt úszott 1:00.46 perces országos csúcsán további 9 századot tudott javítani (1:00.37), s futamában az ötödik helyen végzett. A másik futamban hatan úsztak jobbat a magyar lány idejénél, így a jó teljesítmény ellenére Szepesi nem tudott a nyolc közé kerülni. Financsek a mellúszók első középdöntő-futamában lépett rajtkőre, s 1:01.19 perccel a 8. helyen végzett, ami végül a 16. pozícióhoz volt elég. Bodor Richárd új egyéni csúcsa (1.00.31) ellenére is csak az utolsó lett a második futamban, összesítésben a 12. idő volt az övé.