Vágólapra másolva!
Martinek János kétszeres olimpiai bajnok öttusázó hétfőn megerősítette, hogy két hete baleset történt vele Cataniában, a Katonai Világjátékokon.

Martinek jelezte, hogy feleségének semmi köze az ügyhöz, és az őt ért rágalmakat visszautasítja. Egyúttal jogi lépéseket helyezett kilátásba arra az esetre, ha valamelyik médiumban a balesettel félreérthetően hozzák összefüggésbe a családját. Korábban több helyen az jelent meg, illetve hangzott el, hogy a feltételezett öngyilkossági kísérlete hátterében esetleg a megromlott családi élete áll.

A 38 éves, őrnagyi rangban szolgáló Martineket csütörtök este szállították haza Olaszországból. Egy nap híján két hete kizuhant egy cataniai szálloda harmadik emeletéről, s a baleset következtében több bordája eltört, az egyik átszúrta a lépét, amit életmentő műtéttel el is kellett távolítani.

A korábbi kiváló versenyző - aki az 1988-as szöuli játékokon egyéniben, valamint Mizsér Attilával és Fábián Lászlóval együtt csapatban is győzött, majd 1996-ban, Atlantában egyéniben bronzérmes lett - csapatvezetőként volt jelen a Katonai Világjátékokon, Szicíliában.