Vágólapra másolva!
A Mandula Petra és Sávolt Attila alkotta magyar csapat 3-0-ra kikapott Ausztráliától a teniszezők nemhivatalos vegyescsapat-világbajnokságán, a 16. Hopman-kupán.

A főtáblára jutás után (egyelőre) nem sikerült az újabb bravúr a magyar válogatott számára, vagyis a Mandula Petra és Sávolt Attila alkotta csapat sima vereséget szenvedett Ausztráliától. Pedig Mandulának illett volna hoznia saját meccsét, Alicia Molik ellen ugyanis szinte behozhatatlan előnnyel vezetett.

Az első szettet 6:4-re nyerte a magyar játékos, s noha a másodikban fej fej mellett haladt riválisával, a rövidítésben 4-0-s fórra tett szert. Ekkor azonban elfogyott tudománya, s Molik a következő nyolc labdamenetből hetet megnyert, így kiegyenlített. A döntő játszmában aztán játszi könnyedséggel ütötte ki Mandulát, a vége 6:2 lett.

Ebből a rossz fajta 6:2-ből még kettőt osztott ki Sávolt Attilának az egykori világelső Lleyton Hewitt, de emiatt nincs szégyenkeznivalója a magyar legénynek: becsülettel helyt állt a 60 perces csata alatt.

A már tét nélküli vegyes párosban az első játszmában jól tartották magukat a magyarok, ám a rövidítésben végül alulmaradtak. A második felvonás csupán a hazaiakról szólt.

Ausztrália - Magyarország 3-0
Alicia Molik - Mandula Petra 4:6, 7:6 (7-5), 6:2
Lleyton Hewitt - Sávolt Attila 6:2, 6:2
Molik, Hewitt - Mandula, Sávolt 7:6 (7-5), 6:1

A magyarok további programja (magyar idő szerint):
kedd: Szlovákia-Magyarország 10:30
csütörtök: Belgium-Magyarország 10:30