Vágólapra másolva!
Kemény tárgyalássorozat végére került pont szerda este. Most már kijelenthető, hogy a Felix-Promotion vezetése ismét minőségi ellenfelet nyert meg Nagy "Csonttörő" Jánosnak - írja a profibox.hu szaklap. A február 14-i, tapolcai gálán a bolgár Kirkor Kirkorovval csap össze Nagy a nagypehelysúly WBO kisvilágbajnoki övének megvédéséért.

Rácz Félix menedzsernek ugyanis sikerült az első számú kiszemelt Kirkor Kirkorov menedzserével minden lényeges kérdésben megállapodnia, így az amatőrök közt világ- és Európa-bajnoki címet, vb-ezüstérmet szerzett klasszis lesz Csonttörő ellenfele a február 14-ei tapolcai a bokszgálán, amelyet a TV2 egyenes adásban közvetít. A 35 éves balkezes bolgár sztár mérlege: 24 győzelem (ebből 5 kiütéssel) és 5 vereség. Kirkorov az 1989-es moszkvai világbajnokságon második, két évvel később, a sydneyi vb-n - ahol Kovács István 51 kilóban aranyérmes lett - első helyezést szerzett 57 kg-ban, azaz pehelysúlyban.

A korábban megjelentek szerint Nagy János Tapolcán nem csak a Bokszvilágszervezet (WBO) kisvilágbajnoki övét védheti meg, hanem ezzel párhuzamosan a Bokszvilágszövetség (WBA) hasonló koronáját is begyűjtheti, azaz két öv a tét.

Nagy eddigi 15 profi mérkőzéséből egyet sem veszített el, sőt 11-et idő előtt, KO-val sikerült befejeznie. Nagy tavaly május 10-én Miskolcon csatolhatta először derekára a WBO kisvilágbajnoki övét, amit első alkalommal október 25-én Szolnokon védett meg technikai KO-val az argentin Julio Pablo Chacónnal szemben.

- Ismeri Kirkorovot? - kérdeztük Nagy Jánost.
- Nem, csak az eredményeit, de azok tiszteletet parancsolnak. Valaha az amatőrök között a pehelysúly legjobbja volt, s bár ennek lassan másfél évtizede, a tudása nyilván kivételes. Egyébként jómagam hivatalosan még nem értesültem arról, hogy vele bokszolok, tehát egészen friss a hír.

- Mennyit pihent az október 25-i, Chacón elleni összecsapás után?
- Három hetet, de nem ekkor ugrott meg a súlyom, hanem karácsony és szilveszter között, amikor nem lehetett kikerülni a hatalmas kajálásokat. Amúgy november közepe óta edzésben vagyok, január 2-a óta pedig kőkeményen készülök Újpesten, Klein Csaba irányításával. Délelőttönként futás és erősítés, délutánonként speciális kesztyűzés szerepel a programban.

- Mikor bokszolhat a világbajnoki címért?
- Nem tudom, ez nem az én dolgom, hanem Rácz Félixé. Amire viszont roppantul vágyom, az az, hogy egyszer végre a szülővárosomban, Győrben is a kötelek közé léphessek. S ha az a meccs a világbajnoki címmérkőzés lenne, az csak ráadás lenne.

Ch. Gáll András

Nagy János címvédésre készül/sport/egyeni/boksz/20040107megis.html?pIdx=1