Vágólapra másolva!
Négy arany-, két ezüst- és hét bronzérmet szereztek a magyar ökölvívók a Debrecenben megrendezett Bocskai István emlékversenyen.

A hazaiak közül elsőként az 54 kg-os Bedák Zsolt lépett ringbe, és fantasztikus iramot diktált a mexikói Martinez ellen. A Vasas kiválósága űzte, hajtotta ellenfelét, rengeteget ütött, és ezt a harcmodort a közönség rendkívül hálásan fogadta. Martinez megpróbált lépést tartani, de erőfeszítése arra volt elegendő, hogy csak a 3. menetben hirdessék ki Bedák döntő fölényét.

A 60 kg-ban házi döntőre került sor Káté Gyula és Dudás Tibor között. Előbbi a 3. menetben döntő fölénnyel nyert, azonban a mérkőzés után elismerte, hogy nem volt ennyivel jobb riválisánál.

A 69 kg-ban Balog Vilmos gerincsérülés miatt nem tudott kiállni az ukrán Bokalo ellen. A 75 kg-ban Balzsay Károly mindössze másfél menetet engedélyezett a horvát Barjektarevicnek.

A 81 kg-os Szűcs Istvánt ugyan 24-14-es pontozással győztesnek hirdették ki, a bokszot szerető debreceni közönség azonban hangos füttyszóval tudatta, hogy Szűcs teljesítménye nem volt meggyőző az olasz Russo ellen.

Érdekesség, hogy a közönség még egy eredményhirdetés alatt tüntetett: az 57 kg-os finálé során ugyanis a román Simiont sokkal jobbnak látta a végül győztes, ám rendkívül passzívan bokszoló világ- és Európa-bajnok azeri Mamedov ellen.