Vágólapra másolva!
A nőknél Sebestyén Júlia, a férfiaknál Tóth Zoltán, jégtáncban a Hoffmann Nóra, Elek Attila kettős győzött a műkorcsolya országos bajnokságon, s mellettük még a női versenyben ezüstérmet szerzett Pavuk Viktóra indulhat a február eleji budapesti Eb-n.

A budapesti Jégcsarnokban vasárnap délután először az dőlt el, hogy a férfiaknál Tóth Zoltán lesz az Eb-indulónk, mivel a szombati rövid program után a vasárnapi szabadkorcsolyázásban is legyőzte Zákány Bertalant. Tóth sokkal magabiztosabb volt, Zákány igazából csak a kűrje végére talált magára. A nőknél Sebestyén Júlia a papírformának megfelelően a rövid program után a kűrben is a legjobbnak bizonyult. Igaz, Eb-bronzérmesünknek ezen a napon is akadt egy rontása (a lépésből tripla Lutzból elesett), ám hat háromfordulatos ugrása, a dupla Axelje, valamint a forgásai kifogástalanokra sikeredtek, az előadásmódja pedig rendkívül magas színvonalú volt. Ezt mutatja, hogy három pontozótól 5,8-at, háromtól 5,7-et kapott.

"Nagyon örülök, hogy jól sikerült a kűröm, hiszen öt különböző triplát ugrottam. Azt az egy hibát, pedig ígérem, hogy az Európa-bajnokságra kijavítom! Jó volt az Eb előtt hazai közönség előtt versenyezni, így valamennyire már sejthetem, hogy milyen légkör vár rám majd a Budapest Sportarénában. És ez az ob azért is jól jött, mert utoljára december elején korcsolyáztam tétért, s a mi sportágunkban fontos, hogy folyamatosan versenyezzünk, mert csak így tudjuk tartani a formát" - nyilatkozta Sebestyén Júlia.

Az ob az ezüstérmet a még junior korú Pavuk Viktória szerezte meg, aki szintén remek programot mutatott be - hat triplával, esés nélkül -, s mivel az első Eb-válogatón is legyőzte Dorofejev Tamarát és Póth Dianát, így Sebestyén mellett ő lesz az Eb-n a másik női indulónk. Dorofejev a kűrben háromszor elesett, de anyagerősebb programjával még így is meg tudta előzni Póthot, akinak több ugrása és csak egy- vagy kétfordulatos lett.

A jégtáncosok között a Hoffmann Nóra, Elek Attila kettős is elesett, de ahhoz nem férhetett kétség, hogy ők lesznek a bajnokok. Az pedig már korábban eldőlt, hogy az Eb-n is ők képviselik a magyar színeket.

Az országos bajnokság végeredménye:
nők: 1. Sebestyén 1,5; 2. Pavuk 3,0; 3. Dorofejev 5,0; 4. Póth 5,5; 5. Pádár 7,5
férfiak: 1. Tóth Z. 1,5; 2. Zákány 3,0
jégtánc: 1. Hoffmann, Elek 2,0; 2. Nyerges, Gebhardt 4,0

Fábik Tibor