Vágólapra másolva!
Kemény csatára számít a francia Monney Seka ellen Kótai Mihály, aki szombaton Londonban próbálja első alkalommal megvédeni a Boksz Világalapítványnál (WBF) tavaly júniusban megszerzett nagyváltósúlyú bajnoki címét.

"Sekának hosszú karjai vannak, és jó a közelharcban is" - idézte Kótait a szorito.hu internetes szaklap. "Nagyon erős bunyós, oda kell figyelnem ellene."

Az elefántcsontparti születésű Seka 27 éves, 180 cm magas, profi pályafutása során eddig 20 mérkőzéséből 14-et megnyert (10 KO), továbbá öt vereség mellett egy döntetlent számlál. Ez a mérleg nem tűnik túl jónak, de Sekát eddig még senki sem tudta kiütni, és nagy ütőerővel rendelkezik.

Kótai eddigi profi pályafutása során 27 alkalommal lépett a kötelek közé. Huszonhat sikeréből 13-at ért el kiütéssel, egyetlen vereségét pontozással szenvedte el. A magyar bokszoló bízik a gyorsaságában, és úgy véli, meg tudja védeni bajnoki övét. "Az előzetesen kidolgozott taktikán tudok változtatni akkor is, amikor meglátom, hogy Seka miként bokszol" - tette hozzá Kótai. "Remélem, hogy ritmusváltásaimmal meg fogom majd zavarni."

A pénteki mérlegelésen a magyar öklöző bizonyult nehezebbnek, 69,4 kg-ot nyomott, riválisa 1,4 kg-mal volt könnyebb nála.

"Nagyon jól sikerült a felkészülésem és a fogyasztásom is. Nem ígérek kiütést, de reményeim szerint nem fog 12 menetig tartani a küzdelem" - mondta magabiztosan Kótai.

A Kótai-Seka összecsapást az RTL Klub szombaton 19.50 órától élőben közvetíti. Kótai első magyarként védheti meg profi világbajnoki címét.