Vágólapra másolva!
Májusnál előbb valószínűleg nem kerül sor a Lennox Lewis-Vitalij Klicsko profi nehézsúlyú ökölvívó-világbajnoki mérkőzés visszavágójára, de könnyen elképzelhető, hogy a brit címvédő nem is lép már ringbe ukrán riválisa ellen. Az összecsapás jogait birtokló HBO tv-csatorna április 24-én szerette volna megrendezni a találkozót, Lewis azonban ezt lemondta. Így a legközelebbi dátum május 15. lehet.

Emanuel Steward, Lewis edzője korábban úgy nyilatkozott, hogy tanítványa január végéig dönt az ügyben, s most csalódottan vette tudomásul a 38 éves bokszoló bejelentését.

"Elhatároztam, hogy többet nem foglalkozom ezzel a dologgal. Idegesítő, hogy meg se magyarázza, mit akar" - fakadt ki Steward, aki hozzátette, fogalma sincs, Lewis jelenleg hol tartózkodik és mit csinál.

A Boksz Világtanács (WBC) január végén március 1-ig adott haladékot Lewisnak, hogy döntse el, vállalja-e a visszavágót, amelyért 20 millió dollárt kapna. Klicskónak, aki a hamburgi Universumnál a félnehézsúlyú világbajnok Erdei Zsolt klubtársa, az összeg felével kellene beérnie. A párharc első felvonása tavaly június 21-én a címvédő Lewis sikerével végződött azt követően, hogy az addig valamennyi pontozónál vezető ukránt a hatodik menet után sérülés miatt leléptették.

Amennyiben a címvédő nem áll ki, megfosztják világbajnoki övétől. Ez esetben a legvalószínűbb, hogy a megüresedett trónért Vitalij Klicsko a dél-afrikai Corrie Sandersszel mérkőzik.