Társoldalunk:

Sebestyén Júlia aranyérmes a műkorcsolya-Eb-n

Képgaléria a műkorcsolya-Eb-ről

A Tatjana Navka, Roman Kosztomarov duó teljesen megérdemelten nyerte meg a jégtáncosok versenyét a Budapest Sportarénában zajló műkorcsolya Európa-bajnokságon, ugyanis a kötelező, az original és a kűr során is az orosz kettős nyújtotta a legjobb teljesítményt.

"A bemelegítés után csak félórával kellett jégre lépnünk, ezért lefeküdtem a földre, betakaróztam és aludtam. Az idő hamar elszállt, s már kész is voltam a korcsolyázásra. A programunk jól sikerült, de a győzelemhez hosszú út vezetett, s az Irina Lobacseva, Ilja Averbuh páros visszavonulása adott nekünk zöld lámpát" - mondta az egygyerekes családanya.

Tatjana Navka hozzátette: nehéz úgy edzeni, hogy közben családja van az embernek, de sokszor amikor egy fárasztó tréning után hazamegy, éppen az ad neki erőt, ha négy éves lánya mosolygós arcára néz.

"Nagy nyomás volt rajtunk, mert utoljára léptünk jégre, s ilyenkor sokkal nehezebb koncentrálni. Ennek ellenére jól sikerült a kűrünk, s úgy gondolom teljesen megérdemelten lettünk aranyérmesek" - vélekedett Kosztomarov.

Az ezüstérmes  bolgár Albena Denkova, Makszim Sztavijszkij kettős, valamint a harmadik ukrán Jelena Grusina, Ruszlan Goncsarov páros is elégedett volt teljesítményével, s az elért helyezéssel is.

A kötelező után még 8., az originalt követően 10., végül pedig 11. Hoffmann Nóra, Elek Attila duó viszont csalódott volt.

"Nagyon elfáradtunk, mert az Eb előtt beteg voltam, ezért nem tudtunk rendesen edzeni. Kicsit meleg van, olvad a jég és ez megnehezítette a táncolást. Ezt bizonyítja a nagyon sok esés, pedig jégtáncban kifejezetten ritka az ilyen hiba. Sajnos most nem tudok szívből mosolyogni, mert nem sikerült elérnünk célunkat, hogy az első tízben végezzünk. A közönség viszont csodálatos volt" - mondta szomorúan Hoffmann.

"Akárcsak Nóra, én is le vagyok törve. Mindenesetre fantasztikus, ahogy éreztük, szeret minket a közönség. Nagyszerű volt így korcsolyázni. Az élet megy tovább, készülünk a március elején sorra kerülő dortmundi világbajnokságra" - tette  hozzá Elek.

Egy évvel ezelőtt a felnőtt Eb-n 14. lett a junior világbajnoki ezüstérmes magyar páros.

KAPCSOLÓDÓ CIKK